Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Конспект заняття на тему. Програмний зміст:уточнити уявлення дітей про те, де можна придбати товар



Економічний ярмарок”

Програмний зміст: уточнити уявлення дітей про те, де можна придбати товар. Розкрити специфіку ярмарку; формувати уявлення про те, що від обсягу вкладеної в товар праці залежить його вартість; закріпити знання про рекламу як засіб узагальнення інформації про товари, продукти, всього й усе, що потрібне людям для їх повсякденного життя; розвивати комунікативні та творчі здібності дітей.

Матеріал: запрошення, товар, валюта – “веселики”, пакетики, обруч із стрічками для гри “Карусель”; книга “Економята про економіку”.

1.Вихователь запрошує дітей до залу. Сьогодні у нас незвичайне заняття. Ми відправляємося на веселий ярмарок. Хочете? Але щоб туди потрапити, потрібно щось мати з собою. Що? (Запрошення.) Так, запрошення. А роздавати їх буде гном Економ. Він ставитиме вам питання, хто відповість правильно, отримає запрошення.

2. Гра “Економічна розминка”. 1. Що таке “сімейний бюджет”? 2. Які бувають витрати? 3. Де зберігають гроші? (І так далі.)

Вихователь оцінює відповіді дітей і запрошує їх пройти на свої місця.

На нашому ярмарку різний товар,

А також багато веселих забав.

3. У центрі залу представлені товари різних фірм і на будь-який смак. Про це розкажуть наші продавці. Займайте свої місця за прилавком. Подивіться, чи все у вас в порядку? Що необхідне для успішної торгівлі? (Виставити товар, наклеїти цінники, перевірити термін придатності й зовнішній вигляд упаковок.)

Вихователь пропонує дітям дати визначення поняттю “реклама”. (Коли товар хвалять і розповідають про його кращі якості.)

– А чи лише продавці рекламують свій товар? Хто ще рекламує товари? (Рекламні агенти, художники оформлювачі тощо).

Найкращий товар

Реклама розхвалить,

Що треба придбати

Дитині порадить.

– Зараз прозвучить реклама товару. А ви слухайте уважно, щоб правильно і вдало обрати товар для покупки.

4. Реклама товарів. Як називається погана реклама? (Антиреклама).

– Що необхідне для того, щоб купити товар? (Гроші.) Як називаються гроші інших країн? (Валюта.) Яку валюту ви знаєте? Де виготовляють валюту? У нас у групі є своя валюта? Як вона називається? (“Веселики”.)

5. Діти купують товар. Діти беруть пакети та йдуть купувати товар. Вихователь акцентує увагу дітей на можливості торгівлі й вибору товару відповідно до кількості купюр.

– Чи можна торгуватися на ярмарку? А в магазині? Чому?

6. Вихователь проводить бесіду про придбані покупки, їх вартість і суму грошей, що залишилася.

Нині ярмарковий день.

Виходь, кому не лінь,

В різні забавки пограти,

На каруселі покружляти!

7. Гра “Карусель”. Вихователь пояснює, що ярмарок – це не лише місце покупки й продажу товарів. Ярмарок –культурний центр, де проходять презентації, виставки. Дітям пропонується презентувати окремі сторінки зі своєї книги: “Економята про економіку”. (Виходять діти із сторіночками в руках.) Презентація першої сторіночки – “Бюджетна”. Вихователь стисло розповідає про зміст сторінки. Далі презентується решта сторінок книги: “Грошова”, “Товарна”, “Прибуткова”, “Рекламна”.

– Ярмарок – не тільки прибуток для країни. На ярмарках виступає багато відомих артистів, співаків. І зараз на наш ярмарок завітав ансамбль “Усмішка”.

8. Вихователь оцінює ярмаркування й активність дітей, дякує за виступ артистам.





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 1050 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...