Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Термін ,,Середні Віки”. Періодизація середніх віків



Термін С.В.-зявився на прик.15ст.ввів Клавіо Вьондо,,Історія від падіння Риму”-період лежить між епохою Відродження і античності. Келєр Йоган-жив на прик.15ст.,ввів в термін в періодизацію всес.історії.Також ставився негативно до С.В.С.В.-період виникнення розквіту і занепаду феодальних відносин на терит.країн Зх.Є.і Візантії.

Середні віки розпочались на прикінці 5ст. після падіння Західної Римської імперії в 476р. і закінчується падінням в 1453р. Константинополя(Візантійська імперія). З 1337-1453р.- закінчилася 100 літня війна між Францією і Англією. Американці вв., що середні віки існували до 1492. Деякі історики вв, що початок середніх віків в 395, коли був поділ Риму на Західну і Східну.С.В.: 1.Раннє середньовіччя-кін.5-сер.11ст.2. Розвинуте середньовіччя:др..пол.11-13ст.3. Пізнє: 14-15. Раннє Середньовіччя: економіка: руйнування рабовласницьких відносин. Сформувалось феодальне помістя.Верства феодалів і верства залежних залежного селянства.варвар.сформолювалося перші держави-короліства. Європа стала християнською.К-ра: темні віки ЗХ.Європи.2.Розвинуте Середньовіч-розквіт феодалізму. Виникає середньовічне місто, замість античного полісу. Зявляється міська економіка і к-ра. Період феодальної роздробленості. В кін.почали формуватися цент. держави. Епоха Хрестових походів. Розквіт к-ри, зявляються школи і перші університети, романи, поезії. Романська, готична к-ра.3. Пізнє Середньовіччя: осінь середньовіччя. Розклад феодального, формується мануфактура, виникає станово представницька монархія. В кінці виникає абсолютна монархія-абсолютизм. Період ренесансу.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 936 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...