Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Утримання та обслуговування посудин



Обслуговування посудин може бути доручено особам, котрі досягли 18-річного віку, пройшли медичне обстеження, навчання за відповідною програ­мою, атестовані і мають посвідчення на право обслуговування посудин. На­вчання та атестація персоналу, який обслуговує посудини, повинні проводитись у професійно-технічних училищах, в учбово-курсових комбінатах (курсах), а також на курсах, спеціально створених підприємствами, які мають дозвіл орга­нів Держпромгірнагляду України, виданий на підставі висновку ЕТЦ щодо мо­жливості і умов виконувати вказані роботи навчальними закладами. Індивідуа­льна підготовка персоналу не допускається. Особам, які склали іспити, повинні бути видані посвідчення з вказівкою найменування, параметрів робочого сере­довища посудин, до обслуговування яких ці особи допущені. Посвідчення по­винні бути підписані головою комісії.

Атестація персоналу, який обслуговує посудини із швидкознімними криш­ками, а також посудини, що працюють під тиском шкідливих речовин 1, 2, і 4-го класів небезпеки за ГОСТ 12.1.007, проводиться комісією за участю інспек­тора Держпромгірнагдяду України, в інших випадках участь інспектора в робо­ті комісії не обов'язкова. Про день проведення іспитів місцевий орган Держ­промгірнагляду України повинен бути повідомлений не пізніше як за 5 днів. Періодична перевірка знань персоналу, який обслуговує посудини, повинна проводитись не рідше одного разу в 12 місяців.

Позачергова перевірка знань проводиться:

- при переході на інше підприємство;

- у разі внесення змін в інструкцію з режиму роботи і безпечного обслугову­вання посудини;

- на вимогу інспектора Держпромгірнагляду України або відповідального по нагляду за технічним станом та експлуатацією посудин.

У разі перерви в роботі за спеціальністю більше 12 місяців персонал, який обслуговує посудини, після перевірки знань повинен перед Допуском до само­стійної роботи пройти стажування для відновлення практичних навичок. Ре­зультати перевірки знань обслуговуючого персоналу оформляються протоко­лом, підписаним головою і членами

комісії, із відміткою в посвідченні. Допуск персоналу до самостійного об­слуговування посудин оформляється наказом або розпорядженням по цеху чи підприємству.

На підприємстві має бути розроблена і затверджена у відповідному поряд­ку інструкція з режиму роботи і безпечного обслуговування посудин. Для посу­дин (автоклавів) із швидкознімними затворами в указаній інструкції має бути відображений порядок зберігання і застосування ключ-марки. Інструкція пови­нна знаходитись на робочому місці і видаватись під розписку обслуговуючому персоналу. Схеми включення посудин повинні бути вивішені на робочих місцях.


ЗМІСТ





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 892 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...