Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Методичні рекомендації до змісту пояснювальної записки



Пояснювальна записка до курсового проекту повинна складатися зі змісту, вступу, окремих розділів та підрозділів (параграфів), висновків, додатків та переліку посилань (списку використаних джерел). Останній розділ пояснювальної записки – розрахунковий. Кількість теоретичних розділів, у яких розкривається тема проекту, може бути довільною, але рекомендується узагальнити матеріал та обмежитись 3-4 розділами. У кінці пояснювальної записки подаються загальні висновки. Вони повинні містити:

- короткі підсумки за результатами теоретичного та практичного аналізу проведених досліджень з вивчення позитивних і негативних наслідків впливу на атмосферне повітря даних технологічних процесів, а також не реалізованих можливостей;

- перелік технологічних прийомів, спрямованих на покращення екологічного стану об'єкта досліджень.

Висновки рекомендується починати словами: "проведені розрахунки", "розглянуто", "встановлено", "показано", "доведено", "в результаті", "запропоновано" і т.д. Обсяг висновків - 1-2 сторінки.

Висновки повинні бути структуровані (розбиті на пункти 1, 2, 3 і т.д.).

Перелік літератури та інших інформаційних джерел складається, як правило, в послідовності за посиланням на джерела за текстом роботи або в алфавітному порядку. В перелік включаються лише ті джерела, які були використані студентом в процесі виконання проекту. Посилання на використане джерело робиться в тексті пояснювальної записки безпосередньо після використаних матеріалів чи перед їх використанням у квадратних дужках. Наприклад, „За даними [ 6 ] побудуємо графіки взаємозв’язку…” або „ ….. текст ….. [ 2, 9] „.

Додатки містять допоміжні матеріали, необхідні для оформлення курсового проекту. До цих матеріалів відносять: статистичні дані, схеми, таблиці, малюнки та результати розрахунків, які підсилюють аргументацію зроблених студентом в основному тексті висновків та оцінок. За допомогою додатків студент повинен довести вірогідність вихідних даних та виконання розрахунків, а також підсилити аргументованість виконаного аналізу та запропонованих заходів, рекомендацій, пропозицій.

Курсовий проект повинен відповідати певним вимогам за стилем викладання матеріалу. Формування розділів та підрозділів повинні бути чіткими, лаконічними і в той же час найбільш повно відповідати сутності та змісту питань, що розглядаються.

Матеріал викладається грамотно, простим науковим стилем, не повинен містити повторів, не бути перевантаженим. Використовувати загальноприйняті скорочення, в іншому випадку обов'язково подавати їх розшифрування. Не допускається просте переписування літературних джерел, цитування без посилання.

У тексті не повинно бути виразів: "я вважаю", "мені здається", „у нас прийнято"... Замість них рекомендується: "на думку автора", "вважається доцільним", "як свідчить проведений аналіз"





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 156 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...