Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Організація робочого місця менеджера



Організація робочого місця - це найбільш раціональне просторове розміщення матеріальних елементів виробництва, конструювання та управління - обладнання, технологічного та організаційного оснащення, засобів обчислювальної техніки та телекомунікацій, сигнального зв'язку, предметів праці та самого користувача робочого місця. При організації необхідно правильно визначити площу робочого місця, його просторове розташування. Разом з тим, площа робочого місця має бути достатньою для розміщення обладнання та інших предметів праці щоб створювати для робітника необхідні умови для продуктивної та безпечної для здоров'я праці.

Таким чином, менеджер має власний кабінет (прямокутної форми зі співвідношенням сторін 1:1,5, із природним освітленням, висота кімнати 2,5 м, а ширина – 3,5 м). Тобто дане робоче місце відповідає санітарним нормам.

Щоб детальніше ознайомитися з робочим місцем менеджера розглянемо схему рис.1.1.

Рис.1.1 Схема робочого місця менеджера підприємства

1) персональний комп’ютер; 2) переговірний устрій; 3) стіл приставка; 4) телефон;5) факс; 6) секція з довідковою літературою; 7)оргблокнот; 8) табель – календар;9) папки для документів; 10) робочий стіл;11) блок авторучок;12) лоток з папером;13) телефон внутрішнього зв’язку;14)лоток для кореспонденції; 15) довідкова картотека;16). підйомно - поворотне крісло.

Незначний ризик у виробничому середовищі менеджера виникає через використання в роботі комп’ютерної та оргтехніки, зокрема персональних комп’ютерів, принтерів, копіювальних апаратів, стаціонарних і мобільних телефонів, факсів.

Якщо заходи безпеки під час роботи на ПЕОМ регламентуються нормативними документами, то іншому офісному обладнанню не приділяється належна увага, зокрема:

- лазерний принтер дуже впливає на якість повітря в приміщенні;

- матричний принтер є фактором підвищеного рівня шуму;

- копіювально-розмножувальні апарати допускається встановлювати у приміщеннях з пристроями місцевої витяжної вентиляції;

- користування телефонними і факсимільними апаратами потребує уваги через високу напругу, яка в телефонній лінії при вхідному дзвінку досягає 120 В змінного струму;

- використання мобільних телефонів є небезпечним через те, що вони є джерелом високочастотного електромагнітного випромінювання.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 339 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...