Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Практична робота 3



Тема. Порядок розслідування нещасного випадку (у певній галузі)
та оформлення документації

Мета: вивчити організацію і порядок розслідування нещасних випадків на виробництві.

Документальне наочне і технічне забезпечення

· Порядок розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій па виробництві. Затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 25 серпня2004р.- №1112.

· Бланки: екстреного - повідомлення про звернення потерпілого з посиланням на нещасний випадок на виробництві, акту форми Н-5. акту форми Н-1.

· Класифікатор 1. Вид події, що призвела до нещасного випадку.

Завдання1. Вивчення порядку проведення розслідування нещасних випадків та професійних захворювань на виробництві.

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

Ознайомитися з Порядком розслідування та веденням обліку нещасних випадків професійних захворювань та аварій на виробництві, вивчити основні його положення, результати роботи записати до такої таблиці.

№ з/п Зміст Питання
 
  Випадки проведення розслідування  
  Органи, в які керівник надсилає повідомлення про НВ  
  Хто призначає комісію з розслідування  
  Обов'язки керівника підприємства  
  Склад комісії з розслідування НВ  
  Термін проведення розслідування  
  Дії комісії під час проведення розслідування  
  Які документи оформляються після проведення розслідування. кількість примірників  
  Термін затвердження документів з розслідування НВ  
  Кому надсилають документи з розслідувати НВ  
  Термін збереження документів про розслідування HВ  

Завдання 2. Вирішення ситуаційного завдання.

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

Для вирішення ситуаційного завдання скористатися Порядком розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві та визначити дії: потерпілого, власника підприємства, керівника підрозділу, голови профспілкової організації, інженера з охорони праці.

За результатами вирішення ситуації оформити наказ та акти форми Н-5, Н-1 (Додаток 1,2, 3, 4).

2 листопада 2011 р. стався нещасний випадок на виробництві з менеджером фірми "Плутон", форма власності - приватна, що здійснює роздрібну торгівлю пальним, Білоіваненком Іваном Івановичем. Під час продажу пального та залива пального в машину випав шланг із наконечником і впав на ногу менеджера, що є порушенням правил безпеки. Підприємство знаходиться в м. Дніпропетровськ, вуя. Робоча, 123. Білоіваненко І.І. пропрацював на підприємстві 5 років. Дата його народження - 6 лютого 1978 року. Проживає за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. І Петровського 18, кв. 100. Паспорт серія АВ №142828, виданий Ленінським РВ ПМУ УМВС України в Дніпропетровській області. 15 травня 1995 р. Свідоцтво про загальнообов'язкове державне соціальне страхування №234158765, ідентифікаційний код 32165487. Інструктаж з охорони праці на підприємстві проходив вчасно: вступний - 10 вересня 2006 р, первинний - 11 вересня 2006 р.. повторний - 15 грудня 2006 р, цільовий - 15 жовтня 2007 р. Інші дані візьміть довільно.

У лікувальному закладі встановлено діагноз: перелом правої стопи.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 503 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...