Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Мета та завдання навчальної дисципліни. 1.1. Метою викладання навчальної дисципліни «Охорона праці в галузі» є формування у студентів необхідних компетенцій для забезпечення ефективного управління



1.1. Метою викладання навчальної дисципліни «Охорона праці в галузі» є формування у студентів необхідних компетенцій для забезпечення ефективного управління охороною праці з урахуванням досягнень науково-технічного прогресу міжнародного досвіду.

1.2. Основним завданням вивчення дисципліни «Охорона праці в галузі» є набуття студентами стійких сучасних знань з теорії охорони праці, формування у них умінь самостійно аналізувати умови праці та стан охорони праці на підприємствах галузі, розробляти й упроваджувати заходи для збереження здоров’я та працездатності працівників у конкретних виробничих умовах господарювання.

1.3. Згідно з вимогами освітньо-професійної програми студенти повинні володіти компетенціями:

Інструментальними: здатність отримувати, аналізувати та систематизувати інформацію з базових питань програмного матеріалу з різних джерел (підручник, навчальний посібник, періодичні видання, Інтернет та ін.), ефективно організовувати свій робочій час та вибудовувати стратегію навчання; здатність самостійно приймати рішення та вирішувати проблеми, пов’язані з процесом навчальної діяльності.

Міжособистісними: здатність до організації діяльності виробничого колективу з обов'язковим урахуванням вимог охорони праці та впроваджень ефективного розподілу функцій, обов'язків і повноважень з охорони праці у виробничому колективі.


Системними: здатність застосовувати знання з теорії і практики охорони праці в галузі та готовність до врахування положень законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці при виконанні виробничих та управлінських функцій.

Спеціальними: знати основні законодавчі та нормативно-правові акти з охорони праці в галузі; готовність застосовувати сучасні методи дослідження і аналізу ризиків, загроз і небезпек на робочих місцях та виробничих об'єктах; вміння поставити завдання та організувати наукові дослідження з визначення професійних, виробничих ризиків, загроз на робочих місцях; вміння приймати участь у проведенні розслідування нещасних випадків, аварій та професійних захворювань; вміння розробляти та проводити заходів щодо усунення причин нещасних випадків, з ліквідації наслідків аварій на виробництві; вміння впроваджувати організаційні та технічні заходи з метою поліпшення безпеки праці; вміння вибору оптимальних умов і режимів праці; готовність контролювати виконання вимог охорони праці в організації.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 176 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...