Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Пояснювальна записка. Навчальний план і програма курсу «безпека життєдіяльності» складені на основі законів України про охорону праці



Навчальний план і програма курсу «Безпека життєдіяльності» складені на основі законів України про охорону праці, пожежну безпеку, охорону здоров'я, дорожній рух, забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення, використання ядерної енергії, радіаційний захист, цивільну оборону та відповідних нормативних документів.

Програма є єдиною з питань безпеки життєдіяльності, розрахована на навчання керівних кадрів освіти (36 годин) та спеціалістів з безпеки життєдіяльності (72 години). Форма навчання може бути з відривом від роботи та очно-заочна. При навчанні за очно-заочною формою зміст курсу вивчається самостійно, з окремих тем курсу читаються установчі лекції, проводяться консультації відповідних спеціалістів.

Незалежно від форм навчання перевірка знань керівних кадрів освіти та спеціалістів з безпеки життєдіяльності проводиться постійно діючою комісією Міністерства освіти України. Особи,


які пройшли перевірку знань за даною програмою, входять до комісій на місцях (комісію з перевірки знань з безпеки життєдіяльності установ та закладів освіти, підприємств та організацій очолює заступник керівника).

У посадових осіб перевіряється знання нормативних актів, виконання яких входить до їх службових обов'язків.

Кількість навчальних годин, відведених на вивчення окремих тем курсу, послідовність їх вивчення може змінюватися залежно від особливостей установи чи закладу освіти, не зменшуючи кількості годин, відведених на вивчення всього курсу.

НАВЧАЛЬНИЙ ПЛАН,

74





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 246 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...