Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Розслідуванні та обліку нещасного випадку



Схема 1


Примітки до схеми 1:

І Форма повідомлення затверджена постановою Правління Фонду соціального страхування від нещасних випадків від 01.11.01р. №46.
ІІ Керівник робіт, що відповідає за охорону праці на місці, де стався нещасний випадок, до складу комісії входити не може (п.11 Порядку розслідування нещасних випадків).
ІІІ Додатки 2,3 і 4 до Порядку розслідування нещасних випадків, відповідно.
ІV Додаток 6 до Порядку розслідування нещасних випадків.
V Додаток 5 до Порядку розслідування нещасних випадків.
Додаток 7 до Порядку розслідування нещасних випадків.

Роботодавець, одержавши повідомлення про нещасний випадок (крім випадків, що підлягають спеціальному розслідуванню), повідомляє про нього у відповідний робочий орган виконавчої дирекції Фонду соціального страхування (далі - Фонд), і, крім того, якщо він відбувся в результаті пожежі, у відповідний орган державної пожежної охорони, а при виявленні гострого професійного захворювання (отруєння) у відповідну установу державної санітарно-епідеміологічної служби. Він організує розслідування нещасного випадку, створює для цього своїм наказом комісію в наступному складі: керівник (фахівець) служби охорони праці підприємства (голова цієї комісії); керівник структурного підрозділу підприємства, де стався нещасний випадок; представник робочого органа виконавчої дирекції Фонду за місцезнаходженням підприємства (за згодою); представник первинної організації профспілки, членом якої є потерпілий, або уповноважена найманими робітниками особа з питань охорони праці, якщо потерпілий не є членом профспілки.

При настанні нещасного випадку з важкими наслідками, у тому числі з можливою інвалідністю потерпілого, до складу комісії обов'язково включається представник відповідного робочого органу виконавчої дирекції Фонду соціального страхування, а при наявності ознак гострого професійного захворювання або отруєння - представники відповідної установи державної санітарно-епідеміологічної служби і робочого органу виконавчої дирекції зазначеного Фонду.

Розслідування нещасного випадку з особою, що забезпечує себе роботою самостійно, організує відповідний робочий орган виконавчої дирекції Фонду (за умови добровільної сплати цією особою внесків на державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві і професійного захворювання). До складу комісії з розслідування такого нещасного випадку входять: представники відповідного робочого органа виконавчої дирекції Фонду (голова комісії), райдержадміністрації - при настанні нещасного випадку в місті районного значення або районі мм. Києва і Севастополя, або облдержадміністрації - при настанні нещасного випадку в місті обласного значення, первинної організації профспілки, членом якої є потерпілий, сам потерпілий або особа, що представляє його інтереси. У випадку гострого професійного захворювання або отруєння до складу комісії включається також представник установи державної санітарно-епідеміологічної служби за місцем події.

Нещасні випадки з вихованцями, учнями, студентами, аспірантами, докторантами під час проходження ними виробничого навчання, практики або виконання робіт на підприємстві під керівництвом його посадових осіб розслідуються підприємством. Дії комісії з розслідування нещасного випадку з моменту її створення відображені на схемі 2.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 416 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...