Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Порядок виконання роботи. Світильник типу “Альфа”, який використовують для місцевого освітлення, встановлюють в нижнє положення



Світильник типу “Альфа”, який використовують для місцевого освітлення, встановлюють в нижнє положення. При цьому вісь нитки розжарювання знаходиться над центром першого гнізда, що відповідає нульовому значенню по вісі абсцис. Фотоелемент люксметру встановлюють в перше гніздо (відстань від нитки розжарювання до площини фотоелементу при цьому дорівнює 10 см) і вимірюють горизонтальну освітленість. Цей результат заносять в графік (рис.3) в точці перетину вісі ординат із зазначенням 10 см та вісі абсцис зі значенням 0. Затим проводять виміри горизонтальної освітленості в точках, розташованих на відстані 10, 20…60 см і результати записують у відповідних точках графіку.

             
             
             
             
             
             
             
             

10 20 30 40 50 60 70 L, см

Рисунок 3- Графік просторових ізолюкс.

Далі світильник піднімають на висоту 10, 20…60 см і проводять аналогічні виміри.

Після нанесення на графік усіх розрахункових точок будують просторові ізолюкси горизонтальної освітленості. Для цього точки з однаковими значенням освітленості (100, 125, 150 лк) з’єднують плавкими кривими, навпроти яких записують їх значення в люксах.

В світлотехніці графіки просторових ізолюкс використовують при розрахунках освітлення.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 322 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...