Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Задача і основні положення розрахунку ЗП підстанцій



Розрахунку передує вибір системи нормування, по якій передбачається виконати проектування ЗП підстанції.

Відповідно до прийнятої ПУЕ системи нормування розрахунок ЗП підстанцій виконується або по допустимому опору розтікання, або по допустимій напрузі дотику.

Головною метою розрахунку є вибір конструктивних параметрів штучного заземлювача, при яких ЗП підстанції задовольняє вимогам прийнятого нормування і мінімальних витрат на його спорудження. До таких конструктивних параметрів відносяться: габаритні розміри заземлювача; відстань між поздовжніми і поперечними горизонтальними заземлювачами; довжина, кількість і місця установки вертикальних заземлювачів; перетин елементів заземлювачів і заземлюючих провідників; глибина закладки горизонтальних заземлювачів.

Розрахунок ЗП виконується з урахуванням перспективи розвитку підстанції. Якщо на стадії проектування підстанції можна виділити періоди в її експлуатації (пусковий період, повний розвиток і проміжні етапи), при яких розрахунковий для ЗП струм однофазного короткого замикання і час його дії, а також розміри штучного заземлювача і опір природних заземлювачів можуть набувати різних значень. Розрахунок ЗП виконується для кожного з таких періодів.

За наслідками розрахунку має бути прийняте рішення по виконанню ЗП для пускового періоду і подальшого розвитку підстанції. Розрахунок проводиться для тих найбільш несприятливих сезонних умов, при яких електричні характеристики ЗП набувають найбільшого значення в результаті зміни питомого опору верхніх шарів ґрунту.

Необхідні для розрахунку сезонні умови враховуються вибором розрахункового сезону, до якого мають бути приведені виміряні параметри електричної структури ґрунту.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 364 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...