Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Населених пунктів



Згідно чинного законодавства використання землі в Україні є платним. Підставою для нарахування земельного податку є дані державного земельного кадастру, а основою об’єктивного оподаткування є грошова оцінка земель, в залежності від якої визначається розмір сплати земельного податку або орендної плати. Крім того, дані грошової оцінки земель необхідні при передачі земель у власність, спадщину, під заставу, при даруванні, купівлі-продажу земельної ділянки та права оренди, ціноутворенні, обліку сукупної вартості основних засобів виробництва, визначення розміру внесків до статутних фондів акціонерних товариств, об’єднань, кооперативів, тощо. Грошова оцінка земель є базою економічного регулювання земельних відносин та сприяє формуванню фінансово-економічної бази місцевого самоврядування. Динаміка надходження коштів від плати за землю по області за минулий рік показує, що саме нарахування земельного податку з використанням грошової оцінки земель дали змогу збільшити його на 42%, також збільшення в середньому на 20-40 відсотків є характерним і для країни в цілому.

На виконання робіт по проведенню нормативної грошової оцінки земель населених пунктів на перший етап необхідно передбачити 3,5 млн. коштів, а на другий етап – 4,0 млн. грн.

Інформація про кількість населених пунктів, які потребують проведення нормативної грошової оцінки у 2011 році наведена в додатку 8.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 221 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...