Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вимоги при проектуванні вентиляції



Основні характеристики майбутньої системи - попередня вартість, ефективність її роботи, ресурсоємність тощо - визначаються на етапі проектування промислової вентиляції. Зокрема, використання сучасних ефективних рішень дозволяє знизити вартість системи в цілому. Але при цьому важливо враховувати особливості монтажу та експлуатації конкретних видів кліматичної техніки в українських реаліях.

Тому розробку проекту вентиляції повинні виконувати фахівці, що мають відповідну кваліфікацію та досвід. Помилки та неточності, допущені при проектуванні вентиляції промислової будівлі, можуть значно погіршити ефективність роботи системи, а в окремих випадках - зробити неможливою її експлуатацію.

ГК «Термоінжиніринг» надає повний комплекс послуг з проектування промислової вентиляції: від обстеження об'єкту до видачі рекомендацій з експлуатації готової продукції. Серед іншого, ми забезпечуємо узгодження проектно-кошторисної документації в контролюючих організаціях.

Формування технічного завдання до проекту здійснюється спільно з Замовником. При цьому визначаються всі необхідні вимоги та побажання до майбутньої системи. Зокрема, враховуються:

· Архітектурні особливості будівлі, а також кількість приміщень, які обслуговуватиме система;

· Особливості технологічного процесу та вимоги до умов роботи окремих одиниць обладнання;

· Розташування робочих місць і кліматичні умови в цих зонах, санітарно-гігієнічні вимоги до них;

· Наявність функціонуючих кліматичних систем і особливості їх експлуатації тощо.

На даному етапі також проводиться обстеження об'єкта. За бажанням Замовника фахівці ГК «Термоінжиніринг» можуть провести повний енергоаудит будівлі.

Проектування промислової вентиляції здійснюється на основі результатів обстеження та у відповідності до вимог ДБН, а також технічних умов проекту. При необхідності, враховуються відповідні вимоги до монтажу та експлуатації газового та інших видів спеціалізованого обладнання.

Підбір необхідної кліматичної техніки при розробці проекту вентиляції проводиться з урахуванням побажань Замовника. Можлива підготовка декількох варіантів, щоб Замовник міг сам визначити оптимальне для себе рішення по співвідношенню «ціна-якість». Також ми завжди готові підказати, на якому вузлі системи необхідно зробити запас з потужності та інших характеристик, а де в цьому немає необхідності.

Розробка схем комунікацій при проектуванні вентиляції промислової будівлі проводиться з урахуванням комфортності монтажу, експлуатації та сервісного обслуговування. На даному етапі також проводиться «стикування» системи вентиляції з вже діючими мережами та обладнанням.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 1081 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...