Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Загальні положення. Інструкція складена для проведення інструктажів всіх студентів, курсантів, слухачів, що навчаються на кафедрі



Інструкція складена для проведення інструктажів всіх студентів, курсантів, слухачів, що навчаються на кафедрі.

Первинний інструктаж проводиться на робочому місці на початку занять студентів, курсантів на кафедрі. Повторний інструктаж проводиться кожен семестр, коли студент навчається на кафедрі (один раз в 6 місяців). Позаплановий інструктаж проводиться при виявленні порушень вимог безпеки студентами під час навчально-виховного процесу чи при суттєвій зміні умов виконання навчальних завдань. Цільовий інструктаж з питань охорони праці може проводитися з групою студентів, курсантів слухачів залежно від виду масових заходів за відповідними інструкціями чи програмами.

Первинний і повторний інструктажі проводять всі викладачі кафедри на початку занять з відповідною групою студентів, курсантів. Запис про проведення інструктажів робиться в журналах реєстрації інструктажів з питань охорони праці, які зберігаються у старших лаборантів кафедри по студентському курсу і по курсу післядипломної освіти, які відповідають за проведення інструктажів з охорони праці.

Кафедра гігієни та екології знаходиться в учбовому корпусі на 2-му поверсі (пл. жовтнева, 4), де розташовані навчальні кімнати, лаборантські кімнати, кабінети викладачів, доцентів і зав. кафедрою. Навчальна, науково-дослідницька та інша робота студентів, курсантів проводяться також в лекційних аудиторіях академії.

Відповідальність за впровадження і дотримання норм та правил з охорони праці на кафедрі несе завідувач кафедри. Викладацький склад кафедри слідкує і відповідає за безпеку студентів, курсантів, слухачів під час навчального процесу. Кожен студент, курсант, слухач несе індивідуальну відповідальність за дотримання норм та правил охорони праці під час виконання усіх видів робіт на кафедрі. Порушення цих вимог розглядається як порушення навчальної і трудової дисципліни, за яке може бути застосоване дисциплінарне стягнення.





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 241 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...