Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Визначення категорії приміщення залежно від характеристики речовин та матеріалів, що використовуються



Категорія приміщення Характеристика речовин і матеріалів, що використовуються
А Вибухопоже-жонебезпечна Горючі гази, легкозаймисті рідини з температурою спалаху не більш, ніж 28°С у такій кількості, що можуть утворювати вибухонебезпечні паро– та газоповітряні суміші, при запаленні яких розвивається розрахунковий надлишковий тиск вибуху у приміщенні, котрий перевищує 5 кПа. Речовини і матеріали, здатні вибухати і горіти в результаті взаємодії з водою і киснем повітря або один з одним у такій кількості, що розрахунковий надлишковий тиск вибуху в приміщенні перевищує 5 кПа.
Б Вибухопоже-жонебезпечна Горючий пил або легкозаймисті рідини з температурою спалаху більш, ніж 28°С, горючі рідини у такій кількості, що можуть утворювати вибухонебезпечні пило повітряні або пароповітряні суміші, при займанні яких розвивається розрахунковий надлишковий тиск вибуху у приміщенні, що перевищує 5 кПа.
В Пожежно- безпечна   Горючі і важкогорючі рідини, тверді горючі і важкогорючі речовини, матеріали (в тому числі пил і волокна) і речовини, здатні при взаємодії з водою, киснем повітря або один з одним горіти за умови, що приміщення, в яких вони є, не відносяться до категорії А або Б.
Г Негорючі речовини і матеріали в гарячому, розпеченому або розплавленому стані (горючі гази, рідини і тверді речовини, що займаються або утилізуються в якості палива) процес обробки яких супроводжується виділенням променистого тепла, іскор і полум’я.
Д Негорючі речовини і матеріали в холодному стані. Допускається відносити до категорії Д і приміщення, в яких знаходяться горючі рідини в системах змащування, охолоджування і гідроприводу обладнання в кількості не більш, ніж 60 кг в одиниці обладнання при тиску понад 0,2 мПа, кабельні електропроводки до обладнання, окремі предмети меблів на робочих місцях. Допускається відносити до категорії Д приміщення, в яких знаходяться горючі речовини в такій кількості, при якій вони не можуть створити теплове навантаження більш 400000 кДж на будь–якій дільниці підлоги приміщення площею 10 м2.




Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 745 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...