Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Приготування бiопроб



1. Ґрунт, який беруть з городу, клумби, в садку, висушують при кiмнатнiй температурi, роздрiбнюють у ступi i просiвають через дрiбне сито або один шар марлi (поза примiщенням бактерiологiчної лабораторiї).

2. Проби ґрунту, вагою по 3 г, кожну загортають послiдовно в пергамент, а потiм у фiльтрувальний папiр (типу порошку).

3. Проби ґрунту, не менше трьох вiд наявного зразка, ставлять в автоклав, розташовуючи їх на кришцi порожньої стерилiзацiйної коробки (для попередження змочування їхнiм конденсатом).

4. Пiсля продувки доводять тиск пари в автоклавi до 0,11 МПа (1,1 кгс/кв. см) (температура 120 ± 1 град. C) i через 5 або 3 хвилини випускають пару.

Пiдiймання тиску проводять максимум протягом 8 хв., випускання — 3 хв. Обмеження часу пiднiмання тиску й випускання пари потрiбно для зменшення часу дiї пари на мiкрофлору проб ґрунту до i пiсля експозицiї.

5. Пiсля обробки проб ґрунту їх пiддають бактерiологiчному дослiдженню так, як вказано в п. 4 i 5 Методики проведення бактерiологiчного контролю.

6. Якщо при експозицiї в 5 хв. у всiх пробiрках з засiяними пробами ґрунту немає росту, то при наступнiй перевiрцi експозицiю скорочують до 3 хвилин. Коли й при цiй експозицiї всi проби ґрунту виявляються стерильними, цей зразок ґрунту вважають непридатним для контролю автоклавiв.

7. Ґрунт, який вмiщує термостiйкi сапрофiти, пiдсушений i просiяний, зберiгається в банках з притертими пробками при кiмнатнiй температурi в темному мiсцi. Термiн використання його для бактерiологiчного контролю роботи автоклавiв 6–7 мiсяцiв.

Через 3–4 мiсяцi належить перевiрити збереження термостiйкостi мiкрофлори в цьому ґрунтi.

_____________________________________________________________________________________________________________





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 261 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...