Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Основні причини погіршення стану безпеки та охорони праці в Україні



На виробництвах погіршується стан умов і безпеки праці. Люди працюють в умовах, що не відповідають санітарно-гігієнічним нормам. В експлуатації знаходяться машини, механізми, устаткування та транспортні засобів, які не відповідають нормативним актам про охорону праці. В аварійному стані знаходяться будівлі і споруди, технічний стан об'єктів не відповідає будівельним нормам і правилам, об'єкти не проходять капітального ремонту відповідно до нормативних актів.

Насамперед, це порушення виробничої і трудової дисципліни, вимог безпеки праці під час експлуатації обладнання, устаткування, механізмів, допуск до роботи без навчання та перевірки знань з охорони праці, відсутність або


недосконалість системи управління охороною пращ, незадовільна організація виробництва, низький рівень відповідальності за безпеку праці, як керівництва підприємств, так і працюючих. Іншими словами виробничий травматизм є наслідком недоліків і упущень у роботі керівників підприємств та фахівців із охорони праці.

На мою думку основними причинами аварій та травмування є незадовільна організація робочих місць і безпечного виконання робіт, порушення технологічної та трудової дисципліни, безвідповідальність керівників виробництва і безпосередніх виконавців в питаннях дотримання вимог безпеки з охорони праці.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 525 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...