Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Обліку і контролю



МОДУЛЬ 4

ОРГАНІЗАЦІЯ ТОПОЛОГІЧНИХ ПІДСИСТЕМ

ОБЛІКУ І КОНТРОЛЮ

У попередніх розділах було розглянуто загальні питання організації системи обліку і контролю, визначено об’єкти організації та відповідний інструментарій. У даному модулі розглянуто питання, пов’язані з методологічним аспектом організації обліку, а саме політики обліку окремих фактів господарювання. Етапи означеного процесу подано на рис. 12.1.

Рис. 12.1. Послідовність організації технології фінансового обліку

В процесі проходження означених етапів, можна виділити певні схожі моменти, які й будуть визначати особливості організації обліку і контролю. Отже для кожної виділеної підсистеми фінансового обліку необхідно: визначити склад об’єктів організації відповідно до обраної підсистеми; визначити склад документів, розробити робочі альбоми документів; сформувати номенклатуру даних, побудувати графіки документообігу; сформулювати відповідні записи в наказі про облікову політику підприємства; розробити посадові інструкції й графіки роботи виконавців, що відносяться до даної підсистеми обліку; визначитися з технічним та інформаційним забезпеченням тощо. В подальших розділах будуть розглянуто питання саме постановки обліку, а не висвітлення процедур його ведення.

Практика вище теоретичного пізнання, бо вона має не тільки переваги всеобщності, але й безпосередньої дійсності

В.І. Ленін





Дата публикования: 2015-01-14; Прочитано: 253 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...