Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ІІ. метод переваг (розрахунОК коефіцієнтУ конкордації)



Мета: навчитися визначати якість експертизи, за допомогою метода переваг (розрахунку коефіцієнта конкордації).

Послідовність виконання завдання:

1. Провести анонімне письмове очне анкетування і вибрати з групи 5 експертів за критеріями успішності та спортивні результати.

2. Експертам заповнити таблицю експертизи у методі переваг. Найбільше значення має ступінь узгодженості думок експертів, що оцінюєтьсяі по величині рангового коефіцієнта кореляції (у випадку двох експертів) чи по розміру так званого коефіцієнта конкордації (у випадку великої кількості експертів). Припустимо, що m експертів (наприклад, суддів у фігурному катанні на ковзанах) бачили програму n спортсменів і розташували їх по рангах (табл. 3.9.) Коефіцієнт конкордації знаходиться за формулою:

W = 12S / m2 (n3 - n),

де: S - сума квадратів відхилень сум рангів, отриманих кожним спортсменом, від середньої суми рангів;

m - кількість експертів;

n - кількість об’єктів експертизи.

В залежності від ступені узгодженості думок експертів коефіцієнт конкордації лежить в межах від 0 (при відсутності узгодженості) до 1 (при повній узгодженості експертів).

Об’єкт експертизи (n=7) Кількість експертів (m=6) і Місце (Sхі (Sхі
           
                     

3. Розрахувати коефіцієнт конкордації.

4. Зробити висновок про якість експертизи.





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 796 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...