Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Культура України в другій половині ХІХ – початку ХХ ст



Піднесення української культури. Освіта. Розвиток науки. Розвиток літератури, музичного, образотворчого, театрального мистецтва.. Українські підприємці-благодійники. Церковне життя.

Дати:

1865 р. – відкриття Новоросійського університету.

Персоналії: І.Мечников,Д.Заболотний, Д.Яворницький,А.Кримський, Л.Українка, І.Франко, І.Карпенко-Карий, М.Кропивницький, М.Садовський, М.Лисенко, С.Гулак-Артемовський. М.Пимоненко, С.Васильківський, М.Леонтович, С.Крушельницька, М.Заньковецька.

Поняття: «меценат», «професійний театр», «реалізм», «модернізм».

Українські землі в складі Російської імперії на початку ХХ ст.

Утворення монополістичних об’ єднань в Україні. Становлення і консолідація української нації. Створення політичних партій Наддніпрянщини. Самостійницька і автономістська течії в національному русі. Події революції 1905-1907 рр. в Україні. Діяльність українських парламентських громад в І та ІІ Державних Думах. Посилення національного гніту в Наддніпрянській Україні у 1907-1914 рр. Земельна реформа П. Столипіна та її вплив на Україну.

Дати:

1900 р. – утворення РУП,першої політичної партії Наддніпрянської України.

Персоналії: Є.Чикаленко,С.Єфремов,С.Петлюра,М.Міхновський.

Поняття та терміни: «монополія», «економічна криза».





Дата публикования: 2015-01-13; Прочитано: 170 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...