Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Київська Русь за часів роздробленості. Галицько-Волинська держава



Правління Ярославичів. Боротьба за київський стіл між Ярославичами. Князювання Володимера Мономаха та його сина Мстислава в Києві. Об’єднання Галицького та Волинського князівств. Князювання Данила Романовича. Монгольська навала на південно-західні землі Русі. Р Галицько-Волинська держава за нащадків Данила Романовича.

Дати:

1097 р. – Любецький з’ізд князів

1187 р. – перша згадка назви«Україна»в писемних джерелах;

1199 р. – утворення Галицько-Волинської держави;

1238-1264 рр. – правління Данила Романовича;

1240 р. – захоплення Києва монголами.

Персоналії: Володимир Мономах, Ярослав Осмомисл,Роман Мстиславович,Данило Романович,Лев Данилович, Юрій І Львович, Юрій ІІ Болеслав.

Поняття та терміни: «роздробленість».

Політичний устрій, соціально-економічний, культурний розвиток Київської Русі та Галицько-Волинської держави у ІХ -ХІV ст.

Розвиток суспільно-політичного та господарського життя Київської Русі та Галицько-Волинської держави. Поширення писемності. Розвиток культури та освіти Київської Русі та Галицько-Волинської держави.

Дати:

1056-1057 – створення Остромирового Євангелія.;

1113 р. – укладення «Повісті минулих літ»;

1187 р. – створення«Слова о полку Ігоревім», перша згадка назви «Україна».

Персоналії: літописець Нестор,Іларіон, іконописець Алімпій.

Поняття та терміни: «вотчинне землеволодіння», «бояри», «смерди», «ікони», «билини»,«літопис», «мозаїка», «фреска», «книжкова мініатюра».





Дата публикования: 2015-01-13; Прочитано: 243 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...