Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 17. Кухня країн Центральної Америки, які розміщені на материку



План:

1.Харчування населення країн Центральної Америки:

1.1.Гондурасу.

1.2.Панами.

1.3.Сальвадору.

1.4.Костаріки.

Література.

Г.А.Волощук, А.В.Ничипоренко, Особенности кухни народов мира, К., Реклама, 1990

Перераховані країни не мають яскраво вираженої національної кухні, тому тут вже протягом тривалого часу права громадянства мають американську і європейську кухні. У цих країнах готують багато «тамелес» (своєрідних голубців), страв з квасолі і рису, овочів і фруктів. Поширені курка в майонезі, смажене м'ясо, страва з бекону.

У селах і гористих районах країни в більшій шані індіанська кухня. Особливістю її є застосування гострих сортів перцю, різних спецій, вогненно-гострих соусів.

У Нікарагуа готують страви, мало поширені в сусідніх країнах, - «мондонго». Воно є супом з риби і овочів. Від французького буйабесса ця страва відрізняється тим, що в неї входить ще і м'ясо. Незвичайне поєднання, проте, никарагуанці стверджують, що подібна комбінація їм дуже подобається.

Найулюбленішою стравою в Панамі є «санкошо» — курячий суп з великою кількістю різноманітних овочів, зокрема тропічних (отол, майот), яким важко знайти еквівалент в Європі.

Рис фігурує в досить оригінальних поєднаннях — з какао і кокосовим молоком. Але це не десерт. У Панамі популярне блюдо «ткзайо»— яловиче м'ясо смажать, енергійно розм'якшують і рясно поливають томатним соусом.

Як і в сусідніх країнах, під час їжі п'ють в основному воду. Деякі фрукти, зокрема гуанавана, використовуються для приготування смачного вина і освіжаючого напою.

Страви сальвадорської кухні відрізняються гострим смаком, завдяки застосуванню великої кількості прянощів. Найулюбленішими стравами є чорна квасоля і «тамаль». Дуже поширена також страва, названа «так де злоте», — досить густий суп з кукурудзи. У Сальвадорі широко споживаються два види бананів: «платано» — дуже великий і «кипес» — дуже маленький.

Питання для самоконтролю:

1. Найулюбленіший суп в Панамі?

2. Чим відрізняються страви сальвадорської кухні?

3. Які два види бананів поширені в Сальвадорі?





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 1058 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...