Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 10. Аналіз фінансових звітів



64. Зміст і задачі аналізу фінансової звітності. Мета аналізу фінансової звітності. Види фінансової звітності: бухгалтерський баланс, звіт про фінансові результати, звіт про рух грошових коштів, звіт про власний капітал, додаток до фінансової звітності. Методи аналізу фінансової звітності: читання звітів, горизонтальний аналіз, вертикальний аналіз, трендовий аналіз, розрахунок фінансових коефіцієнтів.

65. Аналіз динаміки і структури активів і пасивів балансу підприємства. Аналіз «Звіту про фінансові результати». Аналіз «Звіту про рух грошових коштів підприємства». Аналіз «Звіту про власний капітал».

66. Аналіз показників ліквідності і платоспроможності підприємства. Аналіз стійкості економічного зростання підприємства. Показники фінансової стійкості і стабільності підприємства. Показники ділової активності підприємства.

Тема 11. Внутрішньофірмове фінансове прогнозування і планування

67. Місце фінансового прогнозування і планування в ринковій економіці. Необхідність складання фінансових прогнозів і планів. Стратегічне, поточне і оперативне прогнозування і планування. Суть фінансового прогнозування і планування. Зміст, цілі і задачі фінансового прогнозування і планування.

68. Модель організації процесу прогнозування і планування на підприємстві. Склад фінансового планування. Принципи і методи фінансового планування. Бюджет і бюджетне планування.

69. Основні види бюджетів фінансового планування: кошторис продажів, кошторис виробництва, кошторис прямих матеріальних витрат, кошторис по оплаті праці, кошторис непрямих загальновиробничих витрат, загальний план витрат по операційній діяльності, план доходів і витрат по операційній діяльності, план доходів і витрат по інвестиційній діяльності, план прибутку і збитків, план капітальних витрат, план руху грошових коштів, плановий баланс підприємства.

70. Напрями бюджетування на підприємстві. Організаційні передумови упровадження бюджетного планування. Методи розробки бюджетів: нормативний, розрахунково-аналітичний, балансовий оптимізаційний, моделювання.

71. Порядок розробки поточного фінансового плану підприємства. Оперативні фінансові плани. Платіжний календар і послідовність його складання. Початкові дані для складання платіжного календаря. Касовий план підприємства і його складання.





Дата публикования: 2015-01-13; Прочитано: 206 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...