Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Денної, вечірньої та заочної форм навчання



з дисципліни «Промисловий маркетинг»

Організація поточного та підсумкового контролю знань студентів, а також порядок оцінювання їх знань з дисципліни «Промисловий маркетинг» розроблено у відповідності із Ухвалою Вченої ради університету від 28.05.2009р. (протокол №9) та розпорядженням від 30.03.2010 р.

Метою поточного контролю є перевірка у студентів рівня набутих на лекціях, практичних заняттях та шляхом самостійного вивчення програмного матеріалу фахових знань та умінь. Поточний контроль здійснюється персоніфікованим оцінюванням роботи кожного студента керівником та асистентом курсу. Структура поточного контролю враховує особливості денної, вечірньої та заочної форм навчання.

Максимально можлива оцінка за знання програмного матеріалу нормативної дисципліни дорівнює 100 балів. За поточну успішність студент може отримати максимум 50 балів. Максимальна кількість балів за екзамен – 60. При цьому підсумкова оцінка не може перевищувати 100 балів.

Об’єкти поточного контролю знань студентів з дисципліни «Промисловий маркетинг» поділяються на обов’язкові та вибіркові, в основу яких покладено роботу студентів, як всієї групи так і у малих групах. Групова робота студентів також може оцінюватися окремо у відповідності із поданими нижче критеріями оцінювання.

До обов’язкових належать завдання, які студенти повинні виконати обов’язково під час опанування даної дисципліни. До вибіркових належать завдання, побудовані на базі використання програмного продукту, який виноситься на самостійне опанування студентами.

У поточному контролі знань студентів з дисципліни «Промисловий маркетинг» оцінюванню підлягають наступні обов’язкові елементи:

1. Системність і активність роботи на практичних та семінарських заняттях (у т.ч. і робота в малих групах).

2. Виконання модульних завдань.

Оцінка системності і активності роботи на практичних та семінарських заняттях передбачає контроль:

- рівня знань, продемонстрованого студентами у їх виступах чи відповідях на практичних та семінарських заняттях;

- результатів виконання і захисту контрольних та практичних робіт чи інших завдань;

- участі у розв’язанні практичних ситуацій, ділових іграх, тренінгах, а також у інших формах роботи студентів у малих групах.

Основою для оцінювання роботи студентів за даним обов’язковим елементом є визначення викладачами курсу «ціни» одного практичного чи семінарського зайняття для студентів денної та вечірньої форм навчання. З дисципліни «Промисловий маркетинг» передбачено максимальну оцінку на рівні 2 балів за одне практичне чи семінарське заняття. Максимальна кількість балів при оцінюванні даного обов’язкового елемента роботи студентів дорівнює 30 балам. Вона вираховується на останньому практичному чи семінарському занятті в семестрі як сума набраних кожним студентом за семестр балів.

Для студентів заочної форми навчання кількість балів за поточну успішність складає 20 балів. Ця сума балів складається із наступних елементів: аналітична оцінка ефективності управління асортиментом промислового підприємства (10 балів) та складання модульного контролю (10 балів).

Оцінка ефективності управління маркетинговою діяльністю конкретного підприємства повинна містити необхідну маркетингову аналітику, зібрану студентами у вигляді первинної чи вторинної інформації по досліджуваному підприємству, яка характеризує стан основних параметрів його мікро- та макросередовища. Вона готується та оформлюється у письмовому вигляді протягом семестру і подається на кафедру до початку сесії.

З дисципліни «Промисловий маркетинг» для студентів заочної форми навчання також передбачається проведення одного модульного контролю, який охоплює зміст усього курсу і проводиться під час практичних занять безпосередньо перед складанням іспиту.

Оцінювання виконання модульних завдань. З дисципліни «Промисловий маркетинг» для студентів усіх форм навчання передбачено проведення одного модульного контролю, який охоплює зміст усього курсу. Для студентів денної та вечірньої форм навчання він максимально оцінюється у 15 балів, для студентів заочної форми навчання – 10 балів.

З цією метою в межах програмного матеріалу дисципліни формуються тестові запитання, що об’єднуються в окремі варіанти. Такі завдання формуються із загального переліку питань робочої навчальної програми дисципліни і передбачають наявність одного правильного варіанта відповіді. Приклади підсумкових тестів з дисципліни, представленій у базовому підручнику: В.П. Пилипчук, О.ф. Оснач, Л.П. Коваленко. Промисловий маркетинг: Підручник – К.:/Центр учбової літератури, 2009.- 297-347 с.

Модульний контроль проводиться у письмовій формі після опанування студентами основних змістовних частин дисципліни наприкінці семестру. Кількість питань та конкретні терміни його проведення встановлюються викладачем, який проводить практичні заняття, і заздалегідь доводяться до студентів.

Оцінка модульного контролю для студентів денної та вечірньої форм навчання проводиться за наступними головними критеріями:

Кількість балів за модуль % правильних відповідей студента
  більше 90%
  від 60% до 90%
  від 20% до 60%
  менше 20%

Оцінка модульного контролю для студентів заочної форми навчання проводиться за наступними головними критеріями:

Кількість балів за модуль % правильних відповідей студента
  більше 80%
  від 30% до 80%
  менше 30%

Вибіркова частина поточного контролю роботи студентів денної та вечірньої форм навчання складається із задач, розроблених на основі використання ЕОМ. Його опанування відноситься до складової самостійної роботи студентів протягом усього семестру. Максимальна кількість балів за даний вибірковий елемент складає 5 балів.

Порядок і терміни складання відповідних завдань студентами викладачеві розробляються окремо, але до останнього практичного чи семінарського заняття в семестрі.

У разі невиконання завдань поточного контролю з об’єктивних причин студент має право, за дозволом декана, скласти їх до останнього практичного заняття у семестрі. Порядок складання визначає керівник курсу чи викладач, який веде практичні заняття.

Результати поточного контролю заносяться викладачем дисципліни до заліково-екзаменаційної відомості на останньому практичному занятті в семестрі.





Дата публикования: 2015-01-13; Прочитано: 252 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...