Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Висновки. 1. За будь-яких прийнятних значень параметра с (при 0<c<сmах) стійка рівновага популяції забезпечується тільки для N з інтервалу Nгр ≥ N ≥



1. За будь-яких прийнятних значень параметра с (при 0< c < сmах) стійка рівновага популяції забезпечується тільки для N з інтервалу N гр NN гр/2 (спадна гілка параболи на рис. 4.9). Для інших значень N рівновага є нестійкою, тобто, якщо за непередбачених обставин виявиться, що NN гр/2, то система перейде в нестійкий стан.

2. Допустимі значення абсолютної швидкості відлову (абсолютної квоти) можуть бути якими завгодно, аби вони не перевищували сmах = p 2/4 q.

3. Якщо абсолютна квота виявиться більшою за сmах, то це завжди вестиме до невідворотної загибелі популяції. Будь-які намагання максимізувати прибуток (кількість вилученої біомаси) небезпечні – популяція може увійти в нестійкий стан і загинути.

4. Рис. 4.17 відтворює всі етапи обчислювального експерименту і, таким чином, є їх узагальнюючим підсумком.

Рис. 4.17

5. Практично прийнятною стратегією слід вважати відлов з
абсолютною квотою, меншою за максимальну. При цьому значення рівноважної чисельності N дещо зросте (N > Nгр /2) і відповідно зменшується улов.

Цей факт є найбільш важливим результатом виконаного аналізу. Одночасно він розкриває найбільш суттєвий недолік даної моделі, який обмежує можливості раціонального вилову.

Виявляється, однак, що можна так організувати справу, щоб
отримувати стійкий улов без виявленого обмеження. Про це – далі.





Дата публикования: 2015-01-13; Прочитано: 259 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.012 с)...