Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Задачі для самостійного розв’язування. 1. Однорідний суцільний циліндр маси кг висить у горизонтальному положенні на двох намотаних на нього невагомих нитках (рис



1. Однорідний суцільний циліндр маси кг висить у горизонтальному положенні на двох намотаних на нього невагомих нитках (рис. 2.3). Циліндр відпускають без поштовху.

a) За який час циліндр опуститься на відстань см?

b) Якого натягу зазнає при опусканні циліндра кожна з ниток?

Відповідь: а) с, b) Н.

2. В установці, показаній на рис. 2.4, відомі маса однорідного суцільного циліндра , його радіус і маси тіл та . Ковзання нитки й тертя в осі циліндра немає. Знайти кутове прискорення циліндра і відношення натягів вертикальних ділянок нитки у процесі руху.

Відповідь: .

3. На горизонтальну вісь насаджені маховик і легкий шків радіуса см. На шків намотаний шнур, до якого прив’язали тягар маси кг. Опускаючись рівноприскорено, тягар пройшов шлях м за час с. Визначити момент інерції маховика. Масу шківа вважати нехтовно малою.

Відповідь: .

4. Однорідний циліндр маси кг і радіуса см в момент починає опускатися під дією сили ваги. Нехтуючи масою ниток, знайти:

a) кутове прискорення циліндра,

b) залежність від часу миттєвої потужності, яку розвиває сила ваги.

Відповідь: .





Дата публикования: 2015-01-13; Прочитано: 280 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...