Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Українські стандарти оцінки



У Стандарті оцінки дається визначення основних видів вартості об'єкта оцінки, підходів до оцінки та методів оцінки. Крім визначення ринкової вартості об'єкта оцінки у Стандарті дається визначення видів вартості, відмінних від ринкової. До таких видів відносяться:
· Вартість об'єкта оцінки з обмеженим ринком товарів;
· Вартість заміщення об'єкта оцінки;
· Вартість відтворення об'єкта оцінки;
· Вартість об'єкта оцінки при існуючому використанні;
· Інвестиційна вартість об'єкта оцінки;
· Вартість об'єкта оцінки для цілей оподаткування;
· Ліквідаційна вартість об'єкта оцінки;
· Утилізаційна вартість об'єкта оцінки;
· Спеціальна вартість об'єкта оцінки.
У Стандарті дається визначення трьох основних підходів до оцінки: витратного, порівняльного і дохідного. Згідно вимог Стандартів, оцінювач при проведенні оцінки зобов'язаний використовувати (або обгрунтувати відмову від використання) дані підходи до оцінки. При цьому оцінювач має право самостійно визначати в рамках кожного з підходів конкретні методи оцінки, що визначаються в Стандарті як спосіб розрахунку вартості об'єкта оцінки у рамках одного з підходів до оцінки. Оцінювач на основі отриманих в рамках кожного з підходів до оцінки результатів визначає підсумкову величину вартості об'єкта оцінки, при цьому згідно з вимогою Стандартів підсумкова величина вартості об'єкта оцінки повинна бути виражена в рублях у вигляді єдиної величини, якщо в договорі про оцінку не передбачено інше.





Дата публикования: 2015-01-13; Прочитано: 487 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...