Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Оцінка діяльності фірми за методом - еталону



Оцінка маркетингової діяльності фірми послуг за методом – еталону застосовується для порівняння фактичного стану маркетингу на фірмі з еталонним станом (ідеальною моделлю). Застосовування цього методу дозволяє оцінити ступінь наближення до еталону. Він також може застосовуватися і для оцінки конкурентоспроможності фірми послуг відносно основних конкурентів, і для оцінки ступеня наближення до найбільш конкурентноспроможного підприємства послуг.

Метод – еталону є графічним методом. Цей метод використовується для наочного відображення переваг та недоліків маркетингової діяльності послуг.

Для його застосування необхідно:

1) визначити критерії оцінки за напрямками маркетингової діяльності фірми. Для наочного отримання результату рекомендується обмежитися 5-7 напрямками оцінки;

2) встановити максимальну (еталонну) кількість балів оцінюванням. Вона однакова за кожним напрямком;

3) визначити кількість балів, набраних фірмою послуг. Це можна зробити методом експертної оцінки;

4) здійснити побудову графічної ілюстрації стану маркетингу на фірмі (ріс. 1).

Рис. 1 Приклад оцінки стану діяльності фірми методом – еталону

Радіус еталонного кола та масштабування осей еталонного многокутника визначається встановленим максимальним балом оцінювання. Многокутник фактичного стану підприємства будується шляхом відкладення на осях, (напрямків оцінки) фактичних балів та з’єднання отриманих точок.

Даний метод може застосовуватися для оцінки будь – яких напрямків діяльності підприємства послуг.





Дата публикования: 2015-01-13; Прочитано: 295 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...