Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Теперішній завершений час) Активний стан



Утворення: допоміжне дієслово to have в Present Indefinite + дієприкметник минулого часу(Past Participle) основного дієслова.

Стверджувальна форма Заперечна форма Питальна форма
I have written. I have not written. Have I written?
he/ she/ it has written. he/ he/ it has not written. Has he/she/ it written?
we/you/ they have written. we/you/ they have not written. Have we/you/ they written?

I have not = I haven’t = I’ve not

He hasn’t = He’s not

Вживання:

Дія Приклад
для вираження дії, яка відбулася до моменту мовлення, і той хто говорить, має на увазі результат цієї минулої дії Have you turned off computers in the office?
у реченнях з обставинами часу, що означають період часу, який почався в минулому і тривав до моменту мовлення: lately - нещодавно; recently – останнім часом; up to now, up to the present – до цього часу; so far – до цього часу; since - відтоді; not yet – ще не I’ve not done anything since the general manager came.
з обставинами часу, що означають період часу, який ще не закінчився: today; this week; this month; this year; this morning Our partners have not arrived today.
у реченнях з прислівниками неозначеного часу і частотності: ever – коли-небудь; never - ніколи; often - часто; seldom - рідко; already - вже; just - щойно We have just started the negotiations.
для вираження дії або стану, що триває з якогось моменту в минулому аж до моменту мовлення (з дієсловам, що не мають форми Continuous) I have long wanted to sign this contract.
у підрядних реченнях часу й умови для вираження дії, що закінчилася до певного моменту в майбутньому I cannot let you go until you have finishedthe assignment.




Дата публикования: 2015-01-13; Прочитано: 335 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...