Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Спеціальності



Спеціаліза́ція (від лат. specialis — особливий) — конкретизація, деталізація фаху, набуття особою здатностей виконувати окремі завдання та обов'язки, які мають особливості, в межах спеціальності.

Спеціалізація виявляється як розподіл праці в будь-якій сфері діяльності (виробничої або управлінської); поглиблення діяльності в будь-якому занятті (наприклад: фах — «Економіка і підприємництво», спеціалізація — «Економіка підприємства», «Економіка торгового підприємства», «Економіка АПК», «Економіка та організація інноваційної діяльності» і т.д.); здобуття додаткових спеціальних знань та навичок у будь-якій сфері.

В межах спеціалізації розглядають кваліфікацію.

Кваліфікація - рівень підготовленості, майстерності, ступінь готовності до виконання праці за визначеною спеціальністю чи посадою, що визначається розрядом, класом чи іншими атестаційними категоріями.

Кваліфікація є формальним визнанням відповідності стандарту чи набору стандартів, який підтверджений свідоцтвом, дипломом тощо.

Кваліфікації присвоюються відповідним органом, який визначає відповідність отриманого навчання встановленому стандарту знань, умінь та широких компетенцій.

Прикладом кваліфікації є «спеціаліст з Економіки підприємства», «бакалавр з економіки бухгалтерського обліку».

Чим вищий рейтинг людини в діяльності, якою вона займається тим вища її кваліфікація. З року в рік, із здобуттям нових теоретичних та практичних знань, кваліфікація людини підвищується і тим самим підвищується ранг.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 358 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...