Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Задача 4. Курдюмова перебувала у відпустці по вагітності і пологах, а після неї – у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку



Курдюмова перебувала у відпустці по вагітності і пологах, а після неї – у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку. Курдюмова звернулася до юрисконсульта підприємства із запитанням, чи буде враховуватися період пе­ребування її у зазначених відпустках до страхового стажу для пенсійного забезпечення? При цьому вона зазначила, що спе­ціаліст Департаменту пенсійного забезпечення Міністерства праці та соціальної політики України, до якого вона звернула­ся з таким самим запитанням, повідомив їй, що ст. 11 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страху­вання", у котрій встановлено перелік осіб, які підлягають обов'язковому пенсійному страхуванню, не передбачено такої категорії як "жінки, які перебувають у відпустці у зв'язку з вагітністю та пологами". Ця консультація була опублікована у газеті "Праця і зарплата" № 34 за вересень 2007 р.

Проаналізуйте ситуацію. Сформулюйте правові питання, які вимагають розв'язання. Складіть висновок з посиланням на відповідні норми законодавства.

Задача 5

Студенти юридичного факультету під час лекції з навчаль­ної дисципліни "Право соціального захисту України" зверну­лися до викладача з таким запитанням. їм відомо, що за рані­ше чинним законодавством навчання у вищому навчальному закладі зараховувалось до загального трудового стажу, який враховувався при призначенні пенсії. Чи враховується період навчання за чинним законодавством у страховий стаж для при­значення пенсії? Коли були введені нові правила?

Проаналізуйте запитання. Надайте обґрунтовану кон­сультацію. Передусім правильно сформулюйте правові питання, які допоможуть знайти вірну відповідь. У який спосіб сту­денти сьогодні можуть вирішити питання щодо зарахування періоду навчання страхового стажу для майбутньої пенсії?





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 255 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...