Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Закон взаємодії і співробітництва різних, навіть суперечливих культур



Закон функціональної єдності і взаємозалежності існування природи, людини, культури у Всесвіті. Він стверджує — технічні та технологічні досягнення культури набули такого розвитку, що стають небезпечними для самого існування людства і природи, планети Земля як частки Всесвіту.

Поняття культури, її структури, методололгічні підходи до вивчення

Поняття «культура» - багатозначне, воно має дуже багато різних ви­значень. Кожна наука вивчає проблеми культури, які відповідають пред­мету її дослідження.

Культура - це специфічний засіб засвоєння людиною світу - природи, суспільства, духовного світу та самого себе. Культура - це і стан, і резуль­тат, і процес засвоєння та будови матеріальних та духовних цінностей.

Мистецтво - це специфічна форма відображення відносин людини до подій в світі, а також матеріалізації конкретних продуктів духовної куль­тури.

Передумовами виникнення культури як соціального явища є удоско­налення свідомості людини завдяки праці, трудовій діяльності, форму­вання духовних потреб, необхідності пошуку саморегуляції суспільного життя.

Культура — це сукупність матеріальних і духовних ціннос­тей, які відображують активну творчу діяльність людей в освоєнні світу, в ході історичного розвитку суспільства.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 457 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...