Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ТЕМА: Злочини проти основ національної безпеки України



Питання для обговорення:

1. Поняття та загальна характеристика злочинів проти основ національної безпеки.

2. Соціальна обумовленість встановлення кримінальної відповідальності за злочини проти основ національної безпеки

3. Види злочинів проти основ національної безпеки: родовий об’єкт, об’єктивна сторона, суб’єктивна сторона (мета), суб’єкт

4. Злочини проти «зовнішньої» безпеки України: державна зрада, шпигунство.

5. Державна зрада та її форми: перехід на бік ворогу в умовах воєнного стану або в період збройного конфлікту; шпигунство; надання іноземній державі, іноземній організації або їх представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України. Звільнення від кримінальної відповідальності за державну зраду.

6. Шпигунство та його форми: передача іноземній державі, іноземній організації або їх представникам відомостей, що становлять державну таємницю; збирання таких відомостей з метою їх передачі іноземній державі, іноземній організації або їх представникам. Відмінність шпигунства від державної зради у формі шпигунства. Звільнення від кримінальної відповідальності за шпигунство.

7. Злочини проти «внутрішньої» безпеки України: дії спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади; посягання на територіальну цілісність та недоторканність України; посягання на життя державного чи громадського діяча; диверсія.

8. Кримінальна відповідальність за злочини проти основ національної безпеки України та форми її реалізації: кримінальне покарання, звільнення від покарання. Звільнення від відбування покарання.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 308 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...