Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Чи по формулі



Fg= Σ FI: Lэ

Для характеристики обсягу виконаних робіт щодо перевезень застосовується показник «вантажообіг» в ткм, який утворюється множенням кожного відправлення у тонах на відстань перевезень у км. З їх подальшим складанням:

Σ Pg L= Σ Pg1 L1 + Σ Pg2 L2 + ….. + Σ PgnLn

Показник «вантажообіг» можна визначити з поданої формули безпосередньо за схемою вантажопотоків, або як суму добутків густоти по кожній дільниці умовної мережі на експлуатаційну довжину цієї дільниці.

Коефіцієнт нерівномірності перевезень відображає характер економічного зв'язку між районами виробництва і споживання. Він являє собою відношення перевезень в одному напрямку до перевезень у зворотному напрямку. При цьому чисельником є напрямок з найменшими перевезеннями, а знамеником- з найбільшим. Отже, коефіцієнт нерівномірності являє собою відношення меншої густоти перевезень на ділянці до більшого. По дорогах і мережі в цілому коефіцієнт нерівномірності розраховується відношенням меншого вантажообігу до більшого. Коефіцієнт коливається в межах від 0 до 1. Нулю буде дорівнювати у тому випадку, коли перевезення відбуваються тільки в одному напрямку, а у випадку коли перевезення в обидва кінці дорівнюють між собою, коефіцієнт нерівномірності буде дорівнює 1.

Середня дальність перевезень вантажів – один зі значимих показників роботи дороги. Він впливає на обсяг вантажообігу та швидкість доставки вантажів. Середню дальність перевезень розглядають по мережі у цілому, для залізниць та по видах сполучень. Середню дальність перевезень вантажів визначають відношенням вантажообігу на кількість перевезених тонн

L= Σ Pg L: Σ Pg

Розрахунки показників студент відтворює у таблиці 6.

Вантажообіг та густота перевезень вантажів

Таблиця 6

станція Відправлено, т.т. Прибуло, т.т. Густота перевезень,т.т. довжина Вантажообіг, ткм К  
А-К К-А А-К К-А А-К К-А КМ А-К К-А
А                    
Б                   0,93
В                   0,84
Разом по 1 зал         137,0 151,2       0,96
Г                   0,77
Д                   0,94
Разом по 2 зал         228,2 191,0       0,82
Усього по мережі         180,7 170,3       0,92

Задача 2

1. Розрахувати показники використання рухомого складу.

2. Визначити відсотки виконання плану вантажної і перевізної робіт та

використання рухомого складу на залізниці.

3. На підставі виконаних розрахунків зробити аналіз плану перевезень,

роботи і використання рухомого складу на залізниці.

4. Зазначити резерви поліпшення показників роботи залізниці.

Вихідні дані

У табл.7 приведені дані статистичної звітності про вантажну роботу дороги (форма ГО1), а також про об'єм роботи і використанні рухливого складу -вагонів і локомотивів на дорозі (форма ЦО-1).

З табл.7 даний перелік показників, по котрим повинне бути розраховане вплив їхній виконання рівні плану на розмір показників, що залежать від них.

Для планово-оперативного керівництва роботою залізничного транспорту в залізничній статистика поряд із показниками об'єму, розробляються показники, що характеризують використання локомотивів і вагонів. Розрахунок показників використання локомотивів і вагонів. З метою забезпечення їхньої ефективної експлуатації, успішного виконання заданого плану перевезень необхідні зведення про використання вантажопід’ємної сили вагона, під час його обертання, про швидкість локомотивів і потягів, про використання потужності локомотивів і про втрати при непродуктивній роботі вагонів і локомотивів при порожньому пробігу вагонів і допоміжному пробігу локомотивів. Цим завданням відповідають показники використання вагонів і локомотивів.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 1513 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...