Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Where can you



A buy things via the Internet?
B Go if you take an interest in ivory miniature?
C Go every year?
D Get financial support?
E Get acquainted with Latin American art?
F buy jewelry items?
G Go if you’re interested in geography?
H take part in charitable activities?

Презентований цикл текстів включає рекламні оголошення про виставки та аукціони різноманітних предметів розкоші.

Запитання A передбачає знаходження інформації про те, де можна придбати речі через Інтернет (Where can you buy things via the Internet?). Ця інформація надається в оголошенні 14. Вона репрезентована графічно – електронною адресою (nytimes.com/store) і лексично – словосполученням on line store (Інтернет-магазин).

У пункті B запитується, де можна знайти мініатюри зі слонової кістки. Ця інформація не міститься у жодному тексті. Відтак, запитання B є зайвим.

У запитанні С йдеться про те, який захід можна відвідувати щорічно. Ця інформація не міститься у жодному тексті. Відтак, запитання C є зайвим.

Пункт D є запитом інформації про джерела фінансової допомоги. Відповідь знаходиться у тексті 13. Ключовим є слово loans (кредити).

У пункті E запитується, де можна ознайомитися з мистецтвом Латинської Америки. Такої інформації немає у жодному тексті. Запитання E є зайвим.

Запитання F передбачає пошук інформації про те, де можна купити коштовності. Ця інформація міститься у тексті 11. Вона репрезентована низкою слів: gold, silver, objects de Vertu, gemstones, dimonds (золото, срібло, вироби Верту, самоцвіти, діаманти). Проте, для знаходження правильної відповіді достатньо помітити навіть одне з них.

Пункт G містить запитання про те, куди піти людині, яка захоплюється географією. Відповідь на запитання надана у тексті 12. Ключовими є слова maps/atlases (карти/атласи).

Нарешті, у пункті Н запитується, який захід надає можливості для благодійності. Відповідь знаходиться у тексті 15. Ключовим є вираз To benefit the John Corr Memorial (На користь Меморіалу Джона Корра).

Завдання на розуміння структури тексту, розпізнавання зв’язків між частинами тексту на основі детального розуміння прочтаного містить текст (300-400 слів), у якому пропущено 6 фрагментів речень, та вісім варіантів відповідей. Два варіанти відповідей є зайвими.

Для успішного виконання завдання доцільно дотримуватись таких рекомендацій:

· прогляньте увесь текст;

· прогляньте всі відповіді;

· поверніться до тексту й встановіть, які з варіантів відповідей є його фрагментами. Зверніть увагу на те, чи вписуються ці відповіді за змістом та за граматичною формою у структуру незакінчених речень тексту.

Наприклад:





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 469 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...