Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Нормативно-законодавча база, яка регламентує маркетингову функцію та маркетинговий менеджмент аграрного підприємства



Дати характеристику внутрішньої нормативної документації яка формує маркетингову функцію агропідприємства (положення про маркетинговий відділ, посадові інструкції і т.д.). Розглянути побудову структури служби маркетингу. Раціональність служби маркетингу як важливий фактор підвищення ефективності маркетингової діяльності підприємства. Вплив концепції маркетингу на формування структури маркетингової служби. Координація роботи служби маркетингу з іншими підрозділами підприємства. У разі відсутності чітко виділеної і формалізованої функції маркетингу підприємства та відділу маркетингу, дати рекомендації щодо їх запровадження.

Існуюча маркетингова стратегія та стратегічне планування розвитку підприємства.

Дослідити основні принципи та процеси побудови маркетингової стратегії підприємства, розглянути процес стратегічного управління реалізації стратегії маркетингу, стратегічного планування, моніторингу і контролінгу здійснення маркетингового розвитку підприємства на ринку агропродовольчої продукції.

Методи маркетингових досліджень. Дослідження ринків та їх суб'єктів.

Практично здійснювані підприємством ринкові дослідження. Головна мета та завдання маркетингових досліджень. Види та типи маркетингових досліджень. Класифікація інформації з точки зору маркетингу та джерела її надходження. Процес збирання інформації. Розробка переліку запитань для збирання інформації. Вимоги до розроблених запитань. Обробіток зібраної інформації.

Маркетингова класифікація ринків підприємства. Особливості дослідження ринків. Методи визначення обсягу продажу аграрної продукції підприємства та його частки на агропродовольчому ринку. Принципи сегментації ринків та позиціонування агропродовольчих товарів підприємства. Відбір цільових агроринків. Дослідження конкуренції та конкурентів конкретного ринку. Дослідження підприємств господарюючих у певному сегменті ринку.





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 285 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...