Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вимоги безпеки при проходженні практики



Важливим моментом для студентів під час навчання та проходження виробничої практики з експлуатації машин та обладнання є створення безпечних умов праці, побуту та відпочинку.

Згідно Закону України "Про охорону праці", так і "Типового положення про навчання, інструктаж і перевірку знань працівників з питань охорони праці" (ДНАОП 0.00-4.12-99), розробленого відповідно до закону "Про охорону праці" навчання та інструктаж працівників з питань охорони праці, є складовою частиною системи управління охороною праці і проводиться:

- з учнями, вихованцями та студентами навчальних закладів;

- з працівниками в процесі їх трудової діяльності.

В обов'язковому порядку згідно ДНАОП 0.00-4.12-99 п.5.1.1 проводиться вступний інструктаж з учнями, вихованцями та студентами, які прибули на підприємство (в господарства) для проходження практики.

Вступний інструктаж проводить спеціаліст з охорони праці, або людина, на яку покладені обов'язки. Інструктаж реєструється в "Журналі реєстрації вступного інструктажу з питань охорони праці".

Також виконується первинний інструктаж на робочому місці до початку роботи (ДНАОП 0.00-4.12-99 п.5.2.1) з студентом, який прибув на практику; перед виконанням ним нових видів робіт; перед вивченням кожної нової теми під час проведення трудового і професійного навчання в учбових лабораторіях, класах, майстернях та на дільницях...

Первинний інструктаж виконує безпосередньо керівник відповідного виробничого підрозділу і реєструє в "Журналі реєстрації інструктажів з питань охорони праці".

По прибутті на практику в господарстві студента ознайомлюють з:

- внутрішнім трудовим розпорядком;

- відповідальністю за порушення цих правил;

- загальними правилами поведінки на території господарства, у виробничих та допоміжних приміщеннях;

- основними небезпечними та шкідливими виробничими факторами, характерними для даного підрозділу;

- безпечними прийомами та методами роботи;

- основними вимогами виробничої санітарії та особистої гігієни;

- способами та засобами запобігання пожежам, вибухам, аваріям;

- першою допомогою потерпілим;

- діями працюючих при виникненні нещасного випадку на дільниці чи в цеху.

Особливу увагу слід звернути на тактовне поводження серед працівників та в побуті (з місцевим населенням).

В холодний період року, при поселенні в гуртожитки, чи приватний сектор не використовувати електронагрівальні прилади, та обережно користуватися річним та газовим опаленням.

При переїздах під час проходження практики, користуватись тільки обладнаним транспортним засобом для перевезення людей.

Під час відпочинку на водоймах проводити купання тільки в спеціально відведених місцях, які попередньо обстежені і при наявності дорослих людей на березі водойми


ЛІТЕРАТУРА

1. Марченко В.І., Яценко А.. Машиновикористання в землеробстві, К. Науковий світ, 2006, 368 с.

2. Машиновикористання та екологія довкілля: Підручник/ Головчук А.Ф., Лімонт А.С., Бондаренко М.Г. За ред.. Головчук А.Ф. – К.:Грамота, 2007. – 360с.

Експлуатація машино-тракторного парку в аграрному виробництві. В.Ю.Ільченко, П.У.Карасьов, А.С.Лісовий та ін. за ред. В.Ю.Ільченка К. Урожай, 1993 - 286 с.

3. Довіник з машиновикористання в землеробстві В.І.Пастухов, А.Г.Чигрин, П. А. Джолос та ін. за ред. В. І. Пастухова - Харків "Весть" 2001 - 344 с.

4. Мельник 1.1. Проектування технологічних процесів у рослинництві / Мельник 1.1., Гречкосій В.Д., Бондар С.М. - Ніжин: Аспект-Поліграф, 2005. - 192 с.

5. Оптимізація комплексів машин і структури машинного парку та плану­вання технічного сервісу / [Мельник 1.1., Гречкосій В.Д., Бондар С.М. та ін.]. - К.: Видавничий центр НАУ, 2004. - 151с.

6. Експлуатація машинно-тракторного парку в аграрному виробництві / [Ільченко В.Ю., Карасьов П.І., Лімонт A.C. та ін.]; за ред. В.Ю.Ільченка. - К.: Урожай, 1993,-288 с.

7. Машиновикористання в землеробстві / [Ільченко В.Ю., Нагірний Ю.П., Джолос П.А. та ін. ]; за ред. В.Ю.Ільченка і Ю.П.Нагірного. - К.: Урожай, 1996.-384 с.

8. Довідник сільського інженера / [В.Д.Гречкосій, О.М.Погорілець, І.І.Ревенко та ін.]; за ред. В.Д.Гречкосія. - К.: Урожай, 1991, - 400 с.

9. Економічний довідник аграрника / За ред. Ю.Я.Лузана і П.Т.Саблука. - К.: Преса України, 2003. - 800 с.

10. Комплексна механізація виробництва зерна / [Гречкосій В.Д., Алімов Д.М., Кифоренко В.І., Чайка П.М.]; за ред. В.Д.Гречкосія. - К.: Урожай, 1991. - 216 с.

11. Операционная технология возделывания зерновых культур: Справочник / [Сайко В.Ф., Сокоренко Н.В., Дымкович Д.А. и др.]; под ред. В.Ф.Сайко. -К.: Урожай, 1990.-312 с.

12. Троценко В.І. Соняшник: селекція, насінництво, технологія вирощування: Монографія / В.І.Троценко. - Суми: Унів. книга, 2001. - 184с.

13. Мельник І., Гречкосій В., Марченко В. Комплексна механізація виробни­цтва соняшнику / Ж. „Пропозиція", 2004, №11.

14. Українська інтенсивна технологія виробництва цукрових буряків // За ред. О.М.Ткаченка, М.В.Роїка - К.: Академпрес, 1998. - 240 с.

15. Технологічний регламент вирощування картоплі (Рекомендації) / М-во Аграр. Політики України. Ін-т картоплярства УААН; Підгот. В.В.Конону- ченко. - Немішаєве, 2001. - 22с.Погорілий С.О., Молоцький М.Я. Технологія вирощування картоплі в Лісостепу України: Монографія. - Біла Церква: БДАУ, 2007. - 164 с.

16. Технології вирощування зернових і технічних культур в умовах Лісостепу України / За ред. П.Т.Саблука, Д.І. Мазоренка, Г.Є.Мазнєва. - 2-е вид., доп. - К.: ННЦ ІАЕ, 2008. - 720 с.

17. Саблук П.Т. Технологічні карти та витрати на вирощування сільськогос­подарських культур / За ред. П.Т.Саблука, Д.І. Мазоренка, Г.Є.Мазнєва. - К.: ННЦ ІАЕ, 2005.-402 с.

18. Аллилуев В.А. Техническая эксплуатация машинно-тракторного парка / Аллилуев В.А., Ананьин А.Д., Михлин В.М. - М.: Агропромиздат, 1991. - 367 с.

19. Довідник сільського інженера. В.Д.Гречкосій, О.М.Погорілець, У.У.Ревенко та ін; за ред. В.Д.Гречкосія - К.: Урожай, 1991ю - 398 с.

20. Ільченко В.Ю., Мельник В.П., Карасьов П.У. та ін. Приклади з машиновикористання - Дніпропетровськ: ДДАУ, 1999 - 185 с.

21. Бондаренко М.Г., Демещук В.А. Комплектування і використання машинно-тракторного парку в рослинництві. – К.: Вища школа, 1996. – 236 с.

22. Типові норми продуктивності машин і витрат палива на передпосівному обробітку грунту. –К.:НДІ «Украгропромпродуктивність», 2005.- 672 с.

23. Типові норми продуктивності машин і витрат палива на сівбі, садінні та догляді за посівами /В.В. Вітвіцький та інші –К.:НДІ «Украгропромпродуктивність», 2005.- 544 с.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 755 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...