Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Взаємозв’язок бухгалтерських рахунків з фінансовою звітністю



Структура Плану рахунків зорієнтована на потреби складання фінансової звітності (Балансу, Звіту про фінансові результати, Звіту про рух грошових коштів, Звіту про власний капітал). Тому в ньому чітко розмежовано балансові та результативні рахунки, які застосовуються для обліку витрат, доходів і фінансових результатів діяльності.

Балансові рахунки побудовані таким чином, щоб їх сальдо відповідало сумам, які відображаються у статтях Балансу. При цьому такі рахунки об’єднані в розділи активу і пасиву Балансу. Показники розділів активу Балансу заповнюються на підставі даних рахунків класів 1, 2, 3, показники розділів пасиву Балансу - на підставі даних рахунків класів 4-6 (рис. 9.7).

Обороти на рахунках, що застосовуються для обліку витрат, доходів і фінансових результатів діяльності (7-9 класи), використовуються для заповнення показників Звіту про фінансові результати (рис. 9.8).

Залишки господарських засобів на активних рахунках (шифр від 10 до 39) на кінець періоду є підставою для заповнення відповідних статей активу балансу (докладніше - тема 10, стор.). Залишки джерел утворення засобів аптеки на пасивних рахунках (шифр від 40 до 69) є основою для заповнення пасиву балансу аптеки. Сума оборотів на безсальдових рахунках (шифр від 70 до 99) є підставою для заповнення звіту про фінансові результати.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 571 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...