Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Завдання №3. Одержання і дослідження м'яких желатинових капсул



Технологія. У лабораторних умовах допускається виготовлення м'яких желатинових капсул методом занурення, однак в умовах серійного виробництва - тільки методами пресування і краплинним.

Охолоджені при +5°С на протязі 7-10 хвилин і змащені вазеліновою олією штифти (оливи) плавно занурюють у розплав желатинової основи (з температурою 45 ± 5°С) і повільно піднімають, даючи стекти надлишку маси. Раму зі штифтами знову охолоджують в умовах холодильника. Після процесу желатинізації оболонки, що утворилися на штифтах обрізають і знімають. Потім їх встановлюють у гнізда на алюмінієвій або пластмасовій пластині (50 гнізд із діаметром гнізда 9 мм) і наповнюють касторовою олією або олійним розчином лікарської речовини за допомогою шприцевого дозатора. Наповнені капсули заплавлюють за допомогою спеціального електропаяльника при температурі 50-60°С шляхом обертання по колу шийки капсули.

Після запаювання капсули здають у лаборантську для процесу сушіння. Сушіння проводять протягом 12-15 годин при температурі 25-28°С с примусовою циркуляцією повітря. Під час сушіння капсули перемішують для рівномірної втрати вологи. Висушені капсули промивають ізопропіловим спиртом протягом 1 хвилини і повторо сушать.

Контроль якості запропонованих м'яких капсул здійснюють за наступниим технологічними параметрами: візуальний контроль, визначення середньої маси капсул, визначення середньої маси вмісту капсул, визначення розчинності і розпадання відповідно до вимог ДФУ.

Після одержання задовільних результатів аналізу проводять маркування й упакування готової продукції.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 525 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...