Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Розглянемо процеси, пов'язані із державним бюджетом



Федеральний (державний) бюджет будується за принципом "пов­ного бюджету" і складається з двох частин: власне урядового бю­джету та довірчих (траст) фондів. За рахунок власне урядового бю­джету фінансуються національні економічні та соціальні програми. Довірчі фонди мають переважно цільовий характер і забезпечують функціонування інфраструктури (федеральні автошляхи, летовища, електростанції). Статус довірчих мають окремі соціальні та пенсійні фонди. Доходи довірчих фондів формуються за рахунок надходжень від використання державної власності. Окремі соціальні фонди фор­муються за рахунок внесків працюючих як у державному, так і при­ватному секторі економіки, а також відрахувань від доходів феде­рального уряду та підприємств.

Бюджет як фінансовий документ на 1999/2000 бюджетний рік складався з п'яти томів: власне бюджет, пояснення до нього, істо­ричні дані, добірка економічного аналізу та дві брошури, що поясню­вали бюджетний процес — загалом 2514 сторінок. Бюджет передба­чав фінансування 13 федеральних міністерств, більше ніж 100 відомств, агенцій та управлінь, а також кошти на фінансування національних програм — медицини, освіти, охорони довкілля, боротьби зі злочинні­стю тощо. Загальна сума федеральних витрат становила 1,73 трлн дол., що на 3,9 % більше, ніж у попередньому році. До речі, саме з 1999/ 2000 бюджетного року вперше за ЗО останніх років був передбаче­ний профіцит бюджету на суму 9,5 млрд дол.





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 239 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...