Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ТЕМА: Формування здорового способу життя та засоби гігієнічного виховання населення, (заняття проводиться на базі Вінницького обласного центру здоров’я)



Економіки та організації охорони здоров’я

Методична розробка № 7 для студентів IV курсу медичного ф-ту

ТЕМА: Формування здорового способу життя та засоби гігієнічного виховання населення, (заняття проводиться на базі Вінницького обласного центру здоров’я).

МІСЦЕ ПРОВЕДЕННЯ: Вінницький обласний центр здоров’я та навчальна кімната кафедри.

КІЛЬКІСТЬ ГОДИН: 2 години.

I. Актуальність теми: Санітарна освіта є органічною частиною охорони здоров’я, одним із розділів ідеологічної роботи та носить державний характер. В організації і проведенні санітарної освіти беруть участь державні заклади і в першу чергу, медичні. Водночас санітарне просвітництво є одним із видів суспільноі діяльності. До проведення санітарно-просвітньої роботи серед населення залучаються всі лікарі та середні медичні працівники. Для кожного медичного працівника санітарна освіта та гігієнічне виховання населення – почесна місія і службовий обов’язок.

Санітарне просвітництво в Украіні широко використовується в якості діючого засобу підвищення загальної і санітарної культури населення – найважливішої передумови збереження і зміцнення здоров’я людей, підвищення їхньої працездатності та довголіття, виховання здорового покоління. Виняткове значення полягає ще і в тому, що саме спосіб життя, як чинник, який впливає на здоров’я населення, є визначальним.

II. Навчальні цілі заняття:

Студент повинен знати: ( α=II)

-пояснювати значення формування здорового способу життя для збереження та зміцнення здоров’я населення.

-знати основні завдання санітарно-освітньої роботи;

-організацію та проведення санітарно-освітньої роботи;

-завдання і особливості санітарно-освітньої роботи в діяльності органів і закладів охорони здоров’я;

-методи та засоби гігієнічного виховання населення, моделі профілактичних втручань.

Студент повинен вміти:(α=II)

-підготувати текст бесіди, лекції, листівки, пам’ятки, макету; санітарного бюлетня чи плаката, заходи мотиваційних профілактичних втручань.





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 1024 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...