Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Методична розробка № 3 для студентів IY курсу медичного ф-ту



економіки та організації охорони здоров’я

ТЕМА: Показники здоров'я населення. Захворюваність. Система обліку особливо соціально-небезпечних хвороб та своєчасне повідомлення у відповідні медико-санітарні заклади.

МІСЦЕ ПРОВЕДЕННЯ: навчальна кімната кафедри.

КІЛЬКІСТЬ ГОДИН: 2 години.

І. Актуальність теми:

Важливе місце у вивченні розмірів та важкості втрати здоров’я посідають ряд захворювань, які особливо небезпечні за своїми особливостями швидко розповсюджуватись, а також такі, що призводять до глибоких порушень здоров’я з масовою інвалідизацією і смертністю. В зв’язку з вираженою соціально-медичною небезпечністю кожному лікарю потрібно вміти виконувати всі міжнародні та державні вимоги щодо їх виявлення, реєстрації та належної профілактики та лікування..

ІІ. Навчальні цілі заняття:

Студент повинен знати: (α=II)

- соціально-медичне значення системи спеціальних державних видів обліку захворюваності.

- медико-статистичні документи обліку госпіталізованих хворих і використання цих джерел для регулювання стаціонарної допомоги.

- медико-статистичні документи обліку гострих інфекційних захворювань і використання цих даних з протиепідемічною метою.

- сигнальний облік ненепідемічних захворювань, їх перелік, використання даних для своєчасного обслуговування контингентів населення з цією патологією.

Студент повинен вміти: (α=II)

- заповнювати основні медико-статистичні документи обліку госпіталізованих хворих.

- заповнювати основні медико-статистичні документи обліку гострих інфекційних захворювань.

- заповнювати основні медико-статистичні документи обліку ненепідемічних захворювань.

- визначатися з тактикою лікаря, щодо скерування хворих в яких фіксується захворюваність, що потребує спеціального обліку





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 226 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...