Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Міністерство освіти і науки України. Відомо, що мова кожного народу - явище давнє, її коріння сягає у доісторичні часи



Ніжна й мелодійна

Відомо, що мова кожного народу - явище давнє, її коріння сягає у доісторичні часи. Вона є найгеніальнішим наслідком матеріальної і духовної діяльності багатьох поколінь, а кожне створене слово - це символ сформованої ідеї, витвореної у великих зусиллях людини проникнути в світ природи, у саму себе. І ось таке маленьке створіння слово ставало новим щаблем у вищий державний світ розумної істоти і засобом пізнати матерію, увійти з нею у чарівний і загадковий союз. У великому творчому процесі народжується мова людини, а з нею найміцніше природне єднання - народ.

Національна мова - це здобуток культури, духовної діяльності певного народу, а одночасно здобуток культури всього людства, бо кожна мова доповнює іншу, а разом -вони витвір світового колективного людського розуму.

Мова й пісня - дві найважливіші фортеці, які народ повинен оберігати пильніше й відчайдушніше, народ завжди має можливість їх відновити, а мови не відновить ніколи. Вона втратиться навіки - віків. Цінності її немає з чим порівнювати. Її не можна замінити чужою мовою, бо це означало б, що народу потрібно прищепити чуже серце, вселити чужу душу. Силою примушувати народ зрікатися рідної мови, міняти її на іншу — найбільший злочин, проти якого рішуче виступає все людство.

(Т. Нудьга)

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 597 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...