Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Відсутність у кожній з них тілець Барра. Яке хромосомне захворювання виявлено у цієї жінки?



А) синдром Шерешевського-Тернера Б) синдром Патау В) синдром Едвардса

Г) синдром Моріса Д) синдром Дауна.

СЕРЕДНІЙ РІВЕНЬ

У пологовому будинку народилася дитина з множинними зовнішніми вадами розвитку і вадами внутрішніх органів (серця, нирок, травної системи). Був встановлений діагноз – синдром Патау. За допомогою якого генетичного методу можна підтвердити цей діагноз?

А) цитогенетичного Б) близнюкового В) генеалогічного Г) дерматогліфічного

При обстеженні дівчини 18 років відмічені ознаки: недорозвинення яєчників, широкі плечі, вузький таз, вкорочення нижніх кінцівок, шкірна складка по боках шиї, розумовий розвиток не порушений. Встановлений діагноз – синдром Шерешевського – Тернера. Яка причина цього захворювання?

А) трисомія Х Б) моносомія Х В) нулісомія Х Г) дисомія Х Д) тетрасомія Х

Хворий звернувся до медико-генетичної консультації з приводу захворювання бронхіальною астмою. Лікар- генетик, вивчивши родовід хворого, прийшов до висновку, що це захворювання є мультифакторіальним. Який коефіцієнт успадкованості хвороби?

А) Н= 0,55 Б) Н=0 В) Н=1 Г) 0,23 Д) 0,8

У медико-генетичну консультацію з метою пренатального діагностування стану плода звернулася вагітна жінка з обтяжливою спадковістю. Після одержання письмового дозволу обох подружжя був проведений амніоцентез у вагітної. Аналіз клітин амніотичної рідини показав, що клітини плоду містять по 2 тільця статевого хроматину (тільця Барра). Яке захворювання у плода було діагностовано завдяки амніоцентезу?

А) трисомія Х Б) хвороба Дауна В) синдром Шерешевського-Тернера

Г) синдром Патау Д) синдром Клайнфельтера.





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 583 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...