Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Сприймають смак ФТК, частіше спостерігається розвиток гіпертеріозу. При яких генотипах шлюбних пар ризик утворення пухлин щитоподібної залози є найвищим?



А) аа х аа Б) АА х АА В) Аа х аа Г) Аа х Аа Д) Аа х АА

В одній популяції людини частота рецесивного алеля складає 0,1, а в іншій – 0,9. В якій з цих популяцій найімовірнішими є шлюби гетерозигот?

А) в обох популяціях однакові Б) у першій В) у другій Г) у першій більше, ніж у другій

Одна з форм цистинурії успадковується за аутосомно-рецесивним типом. Але гетерозиготи мають у сечі підвищений вміст цистеїну, особи з рецесивним генотипом страждають від утворення камінців у нирках. Яка форма хвороби можлива у дітей у родині, де батько хворий, а в матірі спостерігається підвищений вміст цистеїну в сечі?

А) і камінці, і підвищений вміст цистеїну в сечі Б) тільки утворення камінців

В) тільки підвищений вміст цистеїну в сечі Г) жодної немає

Схильність до цукрового діабету контролюється аутосомно-рецесивним геном, який фенотипово проявляється лише у 20% гомозигот. Яка ймовірність того, що дитина хворітиме цукровим діабетом, якщо батько хворий на цукровий діабет, а матір є носієм цього гена?

А) 10% Б) 25% В) 50% Г) 75% Д) 100%

У районах Південої Африки та Середземномор’я у людей поширена серпоподібноклітинна анемія, спричинена зміною форми еритроцитів внаслідок заміни амінокислоти глютаміну на валін у молекулі гемоглобіну. Яка причина виникнення цього захворювання?

А) хромосомна перебудова Б) генна мутація В) геномна мутація Г) кросинговер

Д) трансдукція





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 304 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...