Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Методичні рекомендації по вивченню дисципліни



Дисципліна «Філософія» є нормативною дисципліною, що читається в VІІ семестрі в обсязі 3.0 кредитів (за Європейською Кредитно-Трансферною Системою ЄСТS), а саме 108 годин, з яких 51 години аудиторних занять, з них

Лекції –17 год.

Cемінари– 34 год.

Самостійна робота студентів –10год.

Форма підсумкового контролю – іспит.

Мета і завдання навчальної дисципліни "Філософія":

Забезпечити засвоєння специфіки філософського осягнення дійсності, ознайомити із наявними філософськими концепціями, які розкривають поліфонізм та плюралізм філософського мислення, створити умови для формування світоглядно-методологічної культури студентів.

Предмет навчальної дисципліни " Філософія":

Виходячи з того, що філософія вивчає граничні засади визначення місця людини в світі, можливостей людського пізнання і діяльності, сенсу людського життя предметом дисципліни виступають філософія як феномен культури, світовий історико-філософський процес, включаючи дослідження граничних засад, найбільш загальних і глибоких ідей і принципів, які людина повинна використати в своєму житті та діяльності, в розумінні дійсності та ставлення до неї.

Вимоги до знань та вмінь: розуміти сутність філософських проблем, тем, ідей, вміти аналізувати філософські та наукові тексти.

Місце навчальної дисципліни в структурно-логічній схемі освітньо-професійної програми: підготовки фахівця за відповідним освітньо-кваліфікаційним рівнем.

Нормативна навчальна дисципліна “Філософія” є складовою циклу професійної підготовки фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня “бакалавр” за напрямками “геологія”.

Система поточного, модульного та підсумкового контролю з навчальної дисципліни:

1 модуль 2 модуль Самостійна робота Іспит
Лекції     Практичні     Модульна контрольна робота Лекції     Практичні          
     
             

кількість балів, які необхідні для отримання відповідної оцінки за кожний змістовий модуль впродовж семестру: І модуль – 0-30, ІІ модуль – 0-24, виконання самостійної роботи – 0-6 балів; кількість балів на іспит – 0-40.





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 338 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...