Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Розглянуто та схвалено на засіданні кафедри



Протокол № ___від „__”_________2011 р.

Сімферополь – 2011

Загальні методичні рекомендації

Семінарські заняття є важливим складовим елементом навчального процесу, який дозволяє установити «зворотний зв'язок» між викладачем і студентами, самими студентами між собою, тому що саме в процесі проведення семінарів відбувається колективне обговорення найбільш актуальних питань тем, а також тих проблем, які виникають у міру освоєння дисципліни в цілому й одержання сучасної політичної інформації.

Саме на семінарському занятті студент одержує можливість сформулювати і виразити свою думку щодо визначених питань, взяти участь у вирішенні проблемних завдань, виробити навички усного виступу і дискусійного аргументування. У силу цього в кожного слухача повинна бути вироблена установка на активне поводження, обговорення і виступи в процесі семінару. Варто намагатися (у разі потреби) переборювати в собі «острах» висловлень і використовувати семінарське заняття для розширення свого досвіду публічних виступів.

Перш ніж приступати до підготовки до семінару, потрібно уважно прочитати назву теми, питання й основні поняття, знання яких необхідне для продуктивної участі в занятті.

Прочитавши відповідний матеріал з рекомендованої навчальної літератури, бажано коротко законспектувати його зміст і постаратися осмислити в контексті поточних політичних подій в Україні, Криму, зарубіжних країнах. З цією метою, крім зазначеної літератури, важливо використовувати і такі періодичні видання, як «Кримська правда», «Голос України», «Урядовий кур'єр», «Політика і культура» і т.ін.


Семінарське заняття №1.





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 228 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...