Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Обґрунтування цілей і критеріїв



Однак, перш ніж вирішувати будь-яку інженерну задачу необхідно чітко визначитися з критеріями. Тобто, знати, які ж саме функції повинні бути реалізовані і які результати повинні бути отримані.

Для прийняття раціонального рішення критерії повинні мати кількісний характер.

Своєчасність робіт забезпечується умовою

Раніше задля своєчасного виконання технологічних операцій, особливо сівби та збирання врожаю, були задіяні значні ресурси. Перевага такого підходу полягала у підвищенні валового збирання за рахунок зменшення втрат врожаю. Недоліком – значна кількість задіяних ресурсів. (приклад на дошці: у 1987 році в одному з господарств для збирання ранніх зернових культур на площі 1100 га було задіяно 14 ЗЗК СК-5 «Нива»)

Сьогодні до вимог своєчасності робіт часто додаються ще і вимоги екології. Зокрема для рослинництва – це вимоги стосовно хімічного захисту рослин, ущільнення ґрунту.

Для кількісної оцінки шкідливих впливів при виконанні с.-г. робіт можна використовувати залежність типу:

(3.7)

Сучасна наука намагається застосувати вже нестандартні вирішення проблем землеробської механіки. Згадайте першу лекцію, коли я говорив, що у інженера має бути технічна творчість – ми розглядали розкидання піску в Австралії в корівниках розкидачами для мінеральних добрив МВУ-8.

На останній конференції, присвяченій 109-й річниці пам’яті видатного вченого П.М. Василенка був запропонований посівний модуль (фото).





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 186 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...