Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Загальні положення. Самостійна робота студента виконується в процесі вивчення вищеназваного курсу



Самостійна робота студента виконується в процесі вивчення вищеназваного курсу. Згідно положення “Про організацію навчального процесу у вищих навчальних закладах”, самостійна робота студента є основним засобом оволодіння навчальним матеріалом у вільний від обов’язкових занять час. Вона є роботою, яка передбачає поглиблене вивчення тем курсу, що вивчаються, або короткий огляд наукових та інформативних публікацій по даній темі, набуття навиків використання цих знань з залученням конкретних матеріалів.

Самостійна робота студента проводиться відповідно до попередньо встановленого та затвердженого на засіданні кафедри графіка.

Самостійна робота студента складається із наступних основних видів робіт:

1. Поглиблене вивчення основного та додаткового матеріалу по темах, які були розглянуті на аудиторних заняттях.

2. Вивчення основного та додаткового матеріалу по темах, які задані для самостійного вивчення.

До першого виду робіт входить:

- вивчення лекційного матеріалу;

- вивчення основної літератури;

- вивчення додаткової та спеціальної літератури;

- вивчення тематичних матеріалів із системи Інтернет;

- підготовка до практичних занять та контрольних робіт;

- виконання індивідуальних завдань.

Робота з конспектом має важливе значення по засвоєнню матеріалу дисципліни. Студенту необхідно в день, коли була прочитана лекція, уважно проглянути конспект, перевірити повноту та правильність записів, доповнити пропущене, дописати незакінчені фрази, докреслити схеми тощо. При цьому варто розібратися в сутності кожного поняття та визначення, домогтися розуміння логічного викладення матеріалу.

В подальшому необхідно ознайомитись із рекомендованою основною та додатковою літературою, при цьому досконало розібратися в викладеному матеріалі і доповнити лекційний конспект матеріалами, які не були викладені під час лекцій. На заключному етапі рекомендується сформулювати та записати висновки по матеріалу лекції.

Перед початком наступної лекції студентам рекомендується проглянути конспект попередньої лекції з тим, щоб не загубити зв’язок між викладеним раніше та новим матеріалом. Таким чином робота над конспектом лекцій повинна проводитись в напрямку його вдосконалення з метою більш якісного та повного засвоєння матеріалу.

При підготовці до практичних занять студенту необхідно ознайомитись із конспектом лекцій по темі практичного заняття, основною та додатковою рекомендованою літературою.

До другого виду робіт входить:

- вивчення основної літератури по заданій темі;

- вивчення додаткової та спеціальної літератури;

- вивчення тематичних матеріалів із системи Інтернет;

- виконання індивідуальних завдань.

При підготовці до вирішення індивідуальних завдань студенту необхідно ознайомитись із конспектом лекцій по темі практичного завдання, основною та додатковою рекомендованою літературою.

Для виконання індивідуальних завдань необхідно вирішити завдання по своєму варіанту, використавши для цього Збірник завдань з дисципліни «Гроші та кредит» для студентів напряму підготовки 6.030502 Економічна кібернетика 6.030504 Економіка підприємства, 6.030508 «Фінанси і кредит» за професійним спрямуванням «Фінанси», 6.030508 «Фінанси і кредит» за професійним спрямуванням «Оподаткування», 6.030509 Облік і аудит. Херсон, ХНТУ, 2013 р. та методичними вказівками по їх вирішенню, розміщеними в цих Методичних вказівках.

Контроль знань по виконаній самостійній робот проводиться під час проведення практичних занять, індивідуальних занять із студентами, які проводяться відповідно до затвердженого графіку, та змістовних і залікового модулів відповідно до Критеріїв оцінювання знань студентів денної форми навчання.

Творчий підхід до виконання самостійної роботи сприяє засвоєнню студентами необхідного теоретичного та практичного матеріалу, та формуванню у студентів навиків до наукових досліджень, підготовку доповідей та публічних виступів.





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 167 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...