Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вхідні ВАХ. Вхідними характеристиками транзистора зі СБ є залежності струму емітера IЕ від емітерної напруги UЕБ при постійних значеннях колекторної напруги



Вхідними характеристиками транзистора зі СБ є залежності струму емітера I Е від емітерної напруги U ЕБ при постійних значеннях колекторної напруги

.

Як відомо, І ЕІ Е0 ( - 1) (9.6)

Із формули 9.6 виходить, що у разі U КБ=0 струм І Е = - І Е 0 і при наявності прямої напруги U ЕБ струм І Е буде збільшуватися за експоненціальним законом

І Е ≈ - І Е0,

та проходити через емітерний перехід і базу, тому що колекторний перехід закритий (рис 9.7). Така ВАХ є аналогічною ВАХ p-n переходу.

Якщо напруга U КБ ≠ 0, то ВАХ переміщується ліворуч. Це пояснюється зменшенням товщини бази W завдяки екстракції дірок із емітера через базу в колектор і тому збільшенням градієнта концентрації та струму емітера І Е. Але вплив напруги U КБ на струм І Е є малим і тому вхідні ВАХ, зняті при U КБ ≠ 0, майже збігаються. Тому в довідниках наводять дві ВАХ – одну при U КБ = 0, а іншу при U КБ ≠ 0.

 
 

Рис. 9.7. Практичні вхідні ВАХ БТ зі СБ:

При нульових і малих прямих і зворотних напругах U ЕБ емітерний перехід є закритим, проте буде існувати малий зворотній струм I ЕБ0.

Температурний дрейф вхідних характеристик значний: з ростом температури при прямих напругах U ЕБ струм I Е збільшується і характеристики зміщуються вліво, при зворотних напругах U ЕБ зворотній струм I ЕБ0 також збільшується (рис. 9.8.). Тобто температура в схемі зі спільною базою на вхідні ВАХ має суттєвий вплив.

Рис. 9.8. Вплив температури на вхідні ВАХ БТ зі СБ

Вхідні характеристики силіцієвих транзисторів зміщені від початку координат в бік прямих напург на 0,6...0,7В, германієвих – на 0,2...0,4В.

9.2.2. Вольт-амперні характеристики БТ зі СЕ





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 335 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...